supa-sus

Stiu ca nu ne-am mai “vazut” de multisor, dar n-o sa revin in forta. Va ofer in schimb un nou episod din binecunoscuta mea obsesie: supa crema. De data asta supa crema de spanac cu branza cu mucegai.

Pe ultima suta a spanacului din primavara asta aflata si ea pe ultima suta de metri, am gasit eu in piata niste spanac comparabil cu vrejul de fasole al lui Jack. Adica aproape urias. Unele tulpini aveau chiar si floricele in mijloc. Ideea e ca acest spanac crescuse foarte mult. Paradoxal, avea frunzele de un verde inchis si foarte crocant/casante atunci cand le rupeai. Iar la 1,5 lei kilogramul, nici ca puteam avea alte pretentii. Asa ca tanti vanzatoarea mi-a indesat spanac intr-o punga pana n-a mai putut si mi-a luat 1,5 lei fara sa-l mai cantareasca. Si eu, si ea am iesit in castig: ea ca scapa de el si lua si 1,5 lei, eu ca primeam mai mult de un kil. Sunt hapsana, nu? 😀

Well, acasa am curatat si spalat spanacul, dar n-am folosit decat vreo jumate, pentru ca n-am facut multa supa. Mai intai am taiat cubulete o ceapa uscata si un cartof si le-am calit in unt. Apoi am pus un litru de apa si le-am lasat sa fiarba zece minute. Am pus si spanacul si am mai lasat totul pe foc 10 minute.

Dupa cateva ture prin oala cu mixerul flotant la turatie mica supa mea era gata. Am condimentat cu sare de mare si piper negru, proaspat macinat, iar in boluri am pus cateva linguri de smantana si bucatele de branza cu mucegai. Puteti folosi Roquefort (are un gust picant care va merge de minune cu supa) sau gorgonzola sau orice alta branza cu mucegai albastru. Sau verde. Adica din ala de interior :).

supa-1

Branza se va topi si, in combinatie cu smantana, va face supa si mai cremoasa, si mai fina.

supa-jos

Incercati asa ceva cat mai puteti in primavara asta! 🙂