Am incercat/gatit multe feluri de supa-crema pana acum: mixta (ceapa, morcov, telina, ardei gras, cartof etc), ciuperci, sparanghel, linte, ceapa. Insa niciuna nu se compara cu cea pe care am facut in seara asta: supa-crema de telina, the best ever 🙂

Reteta e foarte simpla si relativ rapida.

2 – 3 teline mari (aproximativ un kg)

1 cartof

O ceapa.

Toate legumele se curata, se spala, se taie cubulete si se calesc in ulei de masline. Se condimenteaza cu sare, cateva boabe de coriandru si… my secret ingredient: cateva felii de gutuie curatata de coaja. Gutuia a dat un gust minunat supei, a facut-o mai bogata, mai onctuoasa. Peste legunele calite se adauga un litru de apa si se fierbe supa aproximativ 30 de minute. La sfarsit am pus o legatura de patrunjel si am mai lasat totul sa fiarba inca 5 minute. Supa se strecoara, iar legumele se mixeaza in blender, eventual cu putin lapte. Piureul astfel obtinut se pune in supa, se omogenizeaza si se adauga cam 200 de ml de smantana lichida.

E o supa foarte cremoasa, usor (abia perceptibil) dulceaga, foarte fresh si fina.

My new obsession 🙂

Voila 🙂