Buna  calda sau rece si foarte usor de facut, tarta asta e o alta pofta care m-a pocnit acum vreo doua seri.

In mai putin de o ora, e gata.

Cumparati niste mere si aluat de foietaj, zahar, scortisoara si unt. E tot ce aveti nevoie.

Luat aluatul, intins un pic cu facaletul, pus in tava de tort (pentru ca am spart tava de tarta, dar de asta exista iepurasi de Paste 😀 ), taiat merele felii, pus peste aluat, presarat zahar si scortisoara si tot asa pana se termina merele.  Adaugat cateva cubulete de unt on top.

Marginile foii de aluat, la inceput rasfrante peste tava, se aduna si invelesc merele, dar nu de tot, in centru am lasat putim “open space”, pentru ca merele lasa destula zeama la copt si trebuie sa se evapore. De fapt, la vreo 20 de minute dupa ce am bagat tarta in cuptor, am scos-o, i-am facut o mica gaura pe lateral si am scurs surplusul de zeama.

Dupa vreo 40 de minute la cuptor (in total), la foc mic, se transforma in…  aceasta tarta aurie, rumena, cu foietaj pufos si mere crocante inauntru.

Come on, incercati asa ceva acasa! 🙂