Maine ne indreptam spre Paris, iar acum, in timp ce scriu aceasta postare si-l ascult pe Joe Dassin cu “L’ete Indien” , mintea imi zboara de la Chez Eugene, carciumioara mea preferata din Montmartre, la La Duree si Dalloyau, de la Rue Cler la piata Grenelle (langa care vom sta), de la zona de langa les Halles la toate magazinele anonime intalnite pe mai toate stradutele din Paris. Farfuridi s’en va-t-en guerre! :).

Pe langa altele, concediul nostru va fi si un food trip, insa pana cand ma intorc cu poze si povesti va las cu o tarta cu rosii, asa, ca pentru minunata vara indiana care a-nceput de cateva zile.

Aveti nevoie, evident :), de rosii, suc de rosii, ulei de masline, branza (optional) si aluat de tarta. Daca nu vreti sa va complicati cu aluatul, va recomand aluat de tarta proaspat de la Mega Image. Are un ambalaj rosu pe care scrie patte brisee si il gasiti in frigiderele cu paste proaspete.

Aranjati aluatul intr-o forma de tarta, apoi il ungeti cu sos de rosii. Nu bulion, ci sos/piure, eu am folosit Cirio. Apoi am presarat branza cheddar rasa. Peste asta am pus feliile de rosii galbene si rosii rosii, am condimentat cu fleur de sel si am stropit cu putin ulei de masline.

Eu am folosit branza ca sa existe un liant intre aluat si rosii. Daca nu folositi branza, va recomand sa presarati peste aluat putin pesmet, care va absorbi sucul lasat de rosii.

Tarta mea de rosii a stat la cuptor la foc mic vreo 25-30 de minute.

Incercati asa ceva acasa!