• 150-200 de grame de somon afumat
  • o rosie
  • 2-3 catei de usturoi
  • ruccola
  • lamaie, ulei de masline
  • sare, piper

“Life is like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get”, spunea Forrest Gump. A nu știu câta oară, m-am convins că așa e. Pentru că atunci când treci de la mămăligă la prăjitură și apoi extragi din cutie bomboana “câștigătoare” din… mămăligă (din nou), nu poti spune că viața n-are simțul umorului.

Chiar dacă e vorba despre bomboane și prăjituri, introducerea asta nu prea are legătură cu mâncarea. Dar ceea ce urmeaza da. Și tot un fel de ingredient-surpriză e și în rețeta pe care v-o propun azi: tartar de somon. Tartarul, fie el din carne sau din pește, se prepară din carne crudă. Deși îmi place foarte mult tartarul de somon crud, de data asta l-am făcut cu somon afumat. Pentru că doar asta aveam în frigider. E foarte ușor, e ideal pentru o cină sau ca antreu pentru musafiri.

Aveți nevoie de somon afumat (150 de grame), pe care îl tăiați cubulețe. V-aș sfătui să cumpărați un file de somon (care e mai gros) și nu somon gata feliat. Mai aveți nevoie de o roșie mare, pe care o tocați tot cubulețe, însă doar cu pulpa, nu și semințele. Tocați mărunt și un cățel de usturoi. Condimentați totul cu sare de mare și piper negru proaspăt măcinat, puneți, o lingură de ulei de măsline și puțin suc de lămâie, omogenizați compoziția și tartarul e gata. E foarte bun cu o salată de ruccola cu lămâie, cu crackers, cu baghetă prăjită în toaster sau cu felii de baghetă stropită cu ulei de măsline și pusă cuptor.

[singlepic id=661 w=620 h=440 float=center]

Aceasta postare a fost publicata pe Eva.ro in data de 13 noiembrie 2012.