scones-sus

Despre scones v-am mai povestit. Pana acum vreo doua saptamani, imi placeau biscuitii astia dulci si fragezi, buni de mancat la micul dejun sau de rontzait dupa-amiaza, la un ceai (in rarele dati cand beau ceai). Ei bine, de doua saptamani incoace ii iubesc.

Cum, mai nou, in loc sa fiu pe teren, ca un jurnalist adevarat, stau in redactie “calare” pe site-uri din tara si din toata lumea, ca un “jurnalist” integrat, am descoperit intr-o zi în „The Telegraph“, sconesii perfecţi.

Uitati de sconesii despre care v-am povestit. De fapt, uitati de totii sconesii pe care ii cunoasteti. Pentru ca astia chiar sunt perfecti. Si atat, atat de simplu de facut.

Aveţi nevoie de 200 de grame de făină 000, 50 de grame de zahăr, un plic de praf de copt şi un praf de sare, pe care le amestecaţi bine. Turnaţi apoi 200 de ml de smântănă lichidă grasa (La Dorna, 35% grasime) şi amestecaţi cu o furculiţă până obţineţi un aluat aproape omogen.

Îl transferaţi pe un blat pudrat cu făină şi îl frământaţi de 4-5 ori cu mâna, până obţineţi o bilă de aluat din care întindeţi cu făcăleţul o foaie de un centimetru grosime. Sconesii clasici au formă rotundă, iar dacă ţineţi la treaba asta îi puteţi tăia astfel cu un pahar cu diametrul mai mic. Eu însă i-am vrut într-o formă uşor neconvenţională, aşa că am tăiat foaia în triunghiuri.

Luaţi apoi sconesii şi îi puneţi într-o tavă cu hârtie de copt, în cuptorul bine încins. Îi lăsaţi 5 minute la 200 de grade şi încă vreo 3 minute la 150 de grade.

Si, ca orice scone care se respecta, trebuie mancati cu dulceata si smantana (sau frisca). Aici sunt variantele cu dulceata de afine si de capsune.

scones-jos-33

scones-jos-11

Aceasta postare a fost publicata pe Eva.ro in data de 21 octombrie.

Incercati asa ceva acasa!