N-o sa va fac apologia salatei de rosii, desi, daca-mi pun mintea, cred ar fi ceva de discutat pe tema asta, mai ales ca ne-o disputam (salata) cu atatea natzii de prin Balcani. Eu una sunt tare curioasa daca apartine vreunui popor, desi nationalismul a murit in mine cand a jucat Steaua ultima finala de Cupa Campionilor :D.

Dar eu voiam de fapt sa va arat cateva poze cu ultima salata buna a anului,  facuta cu ultimele rosii de gradina, mari, dulci si carnoase, “pescuite” din piata. Oricat l-am mai vanat eu pe nenea ala, n-a mai aparut cu bunatati, dar, in schimb, precupete deghizate in tzaranci incercau sa ma prosteasca pe fata cu turcisme vandute drept rosii de gradina.

Ultima salata adevarata de rosii cu ardei gras, ceapa rosie, castravete, ulei de masline, piper negru si telemea de oi maturata, de la sibieni, a fost higlightul saptamanii. Sa va povestesc si despre cartofii prajiti, crocanti la exterior si moi inauntru? Mai bine va arat 🙂

salata-jos1

Iar daca felul asta de mancare a fost inventat de greci, sunt convinsa ca nectarul si ambrozia din Olimp erau de fapt sosul de la salata asta. De fapt, daca as avea vreo cateva polonice de sos de salata si o paine de casa, as muri fericita, ca aia din “La Grand Bouffe” :D.

salata-3

Cu parere de rau, cred ca nici eu mai pot incerca asa ceva acasa pana vara viitoare :(.