N-am inteles niciodata de ce fasolea galbena pastai e numita fasole grasa si de ce pulpele inferioare sunt numite ciocanele. Daca ar fi sa ma iau dupa asta, inseamna ca am facut fasole grasa cu ciocanele de pui. Ceea ce suna ca o mancare pentru Shreck!

Asa ca prefer sa spun ca am gatit mancare de pastai cu pui.

So, m-am dus eu in piata (lucru pe care iubesc sa-l fac de primavara pana toamna) si dupa ce am gasit la o tanti naiva (e urat sa-i spun fraiera) soiul meu preferat de rosii, coeur de boeuf, cu doar 3,5 lei kilogramul fata de 20 de lei in Carrefour, am fost eu a sucker pentru alta tanti care ma ruga sa-i cumpar ultima fasole. I-am cumparat-o, mai mult pentru ca ii place lu’ don Dinu, care de obicei nu se da in vant dupa legume. Iar eu, care ma dau in vant dupa legume, nu ma omor dupa fasolea pastai. Asa ca i-am gatit lui don Dinu o tocanita care s-a dovedit a fi apetisanta si pentru mine, intr-un final.

Just few bites 🙂

Dupa tiparul clasic, am calit ceapa in ulei de masline, am calit un pic si pastaile, am perpelit un pic si pulpele. Apoi le-am bagat pe toate la cuptor, intr-un ceaun de tuci, “acoperite” cu rosie data pe razatoare si stropite cu un pic de apa cat sa nu se carbonizeze si sa-si dea silinta sa “asude” si ele, ca doar mancare se face cu truda, nu? 😀

Spre final am asezonat cu sare si piper si-un varf de lingurita de zahar (schimba tot gustul, trust me) si-am presarat multa verdeata tocata (marar si patrunjel).

Incercati asa ceva acasa!