I love “stinky cheese”, oricat s-ar stramba altii in preajma mea cand o mananc (yeah, you 😛 ). Imi place simpla, in mancaruri si sosuri sau pur si simplu… pour la bonne bouche 🙂

Blogaream eu intr-o seara si am ajuns aici. Peste vreo doua zile, adaptam reteta.

O para – eu am preferat soiul abate Branza cu mucegai – cred ca sunt de preferat branzeturile moi, acoperite de pojghita de mucegai la exterior (camembert, brie, Pont l’Eveque). Am ezitat intre camembert de capra si Caprice des Dieux, one of my favourites, asa ca am ales-o pe cea din urma, care e din lapte de vaca.

So, am topit o lingura de unt si am sotat feliile de para 2-3 minute, pe ambele parti. Le-am scos, am pus feliutele de branza peste feliutele de para si foarte repede am caramelizat niste zahar in untul ramas in tigaie. Am pus topingul de zahar caramel si am obtinut una dintre cele mai delicoase combinatii de branza/fructe pe care le-am mancat vreodata. Gustul dulce al perelor – care au pastrat sucul propriu, dar au luat si onctuozitatea untului – se combina perfect cu cel sarat din branza si cu cel dulceag – amarui din zaharul caramelizat.

Bon apetit.