Știți bufetele alea de fructe pe care le vedeți pe la nunți, botezuri și prin reviste? Ei bine, întotdeauna mi-au plăcut aranjamentele ale kitschoase, cu pepeni sculptați în formă de lebădă, dragon sau pește. Nu știu de ce, dar mă atrageau într-un mod oarecum pervers. Însă înainte de asta mi-au plăcut pepenii galbeni umpluți cu diverse fructe, deși factorul kitsch era mult mai jos în cazul lor.

Așa că, în weekendul trecut, pentru prima dată în viața mea, am făcut pepeni umpluți. Desert tocmai bun după niște shaorme de casă, bine îndesate cu de toate 🙂 .

Pepenii ăștia umpluți nu-s decât o salată de fructe un pic mai altfel, un pic my way. Dar știți că micile detalii fac diferența. Am tăiat pepenii galbeni în jumătate, le-am tăiat și capetele astfel încât să poată sta în farfurie în poziție verticală, fără să cadă. Am curațat pepenii de semințe, apoi am scos biluțe din miez, cu un instrument special, care seamănă cu acelea de înghețată, doar că e mai mic. Dacă nu aveți acest instrument, vă puteți descurca rezonabil și cu o linguriță.

Am pus biluțele de pepene într-un castron și am adăugat ananas proaspăt tăiat bucățele, piersici decojite și tăiate felii, banane și zmeură. Asta a fost ideea mea de combinație în weekend-ul trecut. Dar cred că aș fi putut pune și alte fructe de vară: caise, struguri și afine, de exemplu.

Peste fructe am pus dulceață din coji de pepene verde, puțin sirop de arțar și rom de Jamaica. Puteți folosi orice altă dulceață (cireșe, vișine, nuci verzi ) și orice alt alcool: scotch, coniac etc.

După ce lăsați fructele la frigider măcar o oră, puteți umple pepenii, pe care îi ornați apoi cu frișcă și cu frunze de mentă. Încă mai găsiți în piețe toate astea.

[singlepic id=584 w=620 h=440 float=center]

Aceasta postare a fost publicata pe Eva.ro in data de 14 august 2012.