salata-de-fructe-sus

Banuiesc ca nu doar eu fac parte din categoria “am plecat in piata dupa ceva, m-am intors cu alte 15 chestii”. Bine macar ca n-am obsesia pantofilor. Asa, la leustean nu se simte :).

So, m-am gandit ca e vremea sa fac dulceata anuala de visine, ca anul asta nu m-au tentat prea multe alte gemuri si marmalade. Asa ca m-am dus dupa visine. Dar dupa o tura prin piata si prin Cora, m-am intors cu vreo 5 soiuri de fructe, ca doar nu puteam rata niste ananas perfect copt cu doar 2 lei bucata, niste rubarba – 16 lei kg (sau rubarbara, cum scria pe eticheta din Cora :D) si niste zmeurici.

fructe

Asa ca pe langa dulceata de visine, am facut o salata de fructe un pic altfel. Din banane, ananas, piersici, caise, zmeura si visine. Pana aici, nimic special. Doar ca am aromat si indulcit putin fructele cu niscai sirop de artar si le-am “revigorat” cu menta proaspata, tocata. Dupa ce salata se raceste, in frigider, timp in care se combina toate aromele, e perfecta pentru micul dejun, gustare sau desert. Cu un topping de cirese, pe care l-am facut acem vreo luna si l-am pastrat in frigider.

gem-rubarbaSi pentru ca imi ramasese jumatate de ananas, l-am combinat cu rubarba intr-un gem auriu si extrem de aromat. Pe care Sorin l-a hăpăit intr-o dimineata cu paine neagra cu seminte, unsa cu unt.

salata-jos

Incercati asa ceva acasa!