• 125 g unt 82% grăsime
  • 1 gălbenuș
  • 15 g albuș (jumătate de albuș)
  • 70 g zahăr pudră
  • 1 praf de sare
  • 15 g Lapte
  • 1 păstaie vanilie
  • 200 g făină
  • 8 ml lapte integral
  • 1 gălbenuș pentru uns

„Puiul adoră zahărul și sclipiciul!“. Mai întâi îți tragi două palme și te gândești ce-ai făcut de ai adus copilul de trei ani în halul ăsta J. Că machiajul tău e „nude“ de obicei, iar tu nu obișnuiești să adori nimic. Apoi îți dai seama că piticoții ăștia au discuții „grave“ la grădiniță. Partea bună e că are un vocabular mult mai bun decât aveai tu la vârsta ei. Partea proastă e că trebuie să-i dai zahăr. Și machiajele tale. J Partea bună e că nu trebuie s-o faci prea des. Așa că ne-am pus împreună pe frâmântat, decupat, copt și decorat biscuiții franțuzești cu unt (sableés). Primii ei biscuiți 🙂

Biscuiții dulci franțuzești sunt incredibili de fragezi și gustoși și, chiar dacă au zahăr , sunt evident mai ok pentru copii decât multe produse de acest gen din supermarketuri. Evident, un copil nu va mânca decât doi-trei, așa că nu mi se pare o mare tragedie. Din contră, așa cum am mai zis, un dulce now and then nu e deloc nociv pentru copii, atâta timp cât e cu măsură.

Besides, dacă ai niște forme de inimă, poți să contribui și tu la dulcegăreala metastazată din perioada asta. Stați liniștiți la locurile voastre, că vă pregătesc încă un heart (attack 😀 ) dulce zilele astea.

Bați untul la temperatura camerei cu zahărul pudră, laptele și semințele de
vanilie până obții o spumă aerată și fină. Adaugi gălbenușul și albușul și
continui să mixezi. La final adaugi sarea și făina cernută.

Omogenizezi aluatul și îl lași la frigider o oră. Pe un blat pudrat cu
puțină făină, întinzi foi de 3-4 milimetri grosime și decupezi diverse forme pe
care le așezi în tăvi cu hârtie de copt. Trebuie să lucrezi repede, deoarece
aluatul se va încălzi și nu se va dezlipi bine de pe suprafața de lucru. Dacă devine
prea moale, îl mai pui 20 de minute la frigider.

Ungi biscuiții cu gălbenuș de ou amestecat cu puțin lapte, presari zahăr colorat cu puțin colorant alimentar (acest pas e opțional, dar, nah, „Puiul adoră zahărul și sclipiciul!“ 🙂 ), apoi coci biscuiții 12 minute, la 180 de grade Celsius.

Încercați așa ceva acasă & share if u care!

.