• o cutie camembert (200 g)
  • 2 fire rozmarin
  • 3-4 catei usturoi
  • 1/2 baghetă
  • Pentru pesto de leurdă
  • 10 nuci caju crude/migdale/alune
  • o legătură leurdă (sau busuioc, ruccola, patrunjel etc)
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 1 cățel usturoi
  • sare, piper după gust

Say cheeese! O, da, asta aș spune eu toată viața! Căcă viața fără brânză n-ar mai fi viață. Așa că brânză sub orice formă să fie, iar astăzi o transformăm într-un antreu pentru prânzuri de duminică sau petreceri simandicoase: camembert în crustă, cu rozmarin, usturoi și crutoane cu pesto. Da, sună complicat și inacesibil. Vreți să știți cât de usor e? Follow me :).

Evident, aveți nevoie de camembert. De o rotiță de camembert de calitate, ambalat într-o cutiuță de lemn (asta vă ajută enorm). Despachetați brânza camembert din folie și puneți-o în cutiuța ei de lemn. Faceți 3-4 înțepături în rotița de camembert unde înfigeți câte o rămurică de rozmarin și un cățel de usturoi (unii preferă și fructe uscate: merișoare, stafide – dar atunci ar fi indicat să renunțați la usturoi). Încălziți cuptorul la 180 de grade (foc mediu) și lăsați camembertul 20-25 de minute, ca să se topească.

Între timp, faceți în blender un sos pesto din 8-10 alune caju/nuci/migdale, o legătură de leurdă, un fir de usturoi verde, 2-3 linguri de ulei de măsline, sare și piper.

Tăiați bagheta felii, le rumeniți în cuptor, 5-7 minute, la 180 de grade, apoi le ungeți cu pesto.

Când e gata, înfigeți câteva crutoane în brânza topită și savurați aromele minunate care se întrepătrund. S-ar putea să vă mai doriți încă o cutie de camembert în loc de felul doi.

Încercați așa ceva acasă și share if you care!