Exista cineva care nu-l iubeste pe Jamie? Mda, asa ma gandeam si eu :).

And dear, dearest Jamie was my inspiration again. L-am vazut vinerea trecuta in seria care se difuzeaza la TVR 2 si nu am putut rezista fara sa fac reteta lui. De fapt, cred ca in asta consta “magia” lui Jamie: chiar te face sa gatesti din tot sufletul, cu toata bucuria, te face sa crezi ca tu si gatitul sunteti ca doi bobi intr-o pastaie, ca sa pastram registrul 😀

So, cannelloni cu spanac si ricotta, in sos de rosii cu busuioc.

Pentru ca in aceeasi seara am vopsit si ouale, m-am lenevit un pic si am cumparat aluatul pentru cannelloni. Nu e vorba de tuburile obisnuite, ci de foi proaspete de lasagna, pe care le-am taiat in bucati mai mici (dreptunghiuri cu latura de 7/10 cm), le-am umplut cu spanac putin calit in ulei de masline alaturi de niste ceapa verde, ricotta si parmezan ras. Asa a facut Jamie, asa am facut si eu :).

Repede-repede, asa cum ii place lui Jamie sa se miste in bucatarie, am facut in blender un sos de rosii si busuioc (condimentat cu sare de mare si piper verde proaspat macinat), pe care l-am turnat intr-o tava. Am aranjat cannelloni, i-am acoperit cu restul de sos si am picurat putin ulei de masline.

Into the oven vreo 35 de minute, apoi am acoperit cannelloni inotatori in sos cu niste felii de mozzarella, care s-a transformat intr-o minunata “glazura” intinzatoare. Nici nu pot incepe sa va descriu mirosul de sos de rosii si aroma de busuioc :P.  Gata, nu va mai torturez.

May the force of Jamie be with you si incercati asa ceva acasa! Mai ales tu, Andra 🙂

PS: Desertul de Paste pe care il voi face maine i se datoreaza tot lui Jamie. Pe el sa-l injurati cand veti saliva cu ochii-n calculator 😛

PPS Tot maine il omor pe Dosia. 😀 (an inside joke)