Cred că fiecare om are o adicție mai mult sau mai puțin recunoscută. Asta la modul general. Dacă vine însă vorba de mâncare, eu zic să le spunem, frumos, plăceri.

Chiar dacă asta înseamnă zilnic sau lunar. La mine e clar: roșii cu brânză, ciocolată, bere. Nu neapărat în ordinea asta 🙂 .

Vara, fără urmă de îndoială, eu ajung în raiul roșiilor cu brânză. Iar caprese, salata clasică italiană cu mozzarella și busuioc, e o combinație ce cu greu poate fi depășită. Poate doar de telemeaua de oaie a sibienilor, cu-o ceapă roșie spartă neaoș pe lângă roșii și pâine tărănească.

Dar despre un altfel de caprese vreau să vă povestesc azi, căci forma lui clasică poate deveni plictisitoare chiar și pentru cei mai mari fani, atunci când nu lipsește din meniu vreo două luni. Deci, clasicele roșii cu mozzarella se transformă într-un sandviș cald și crocant.

Eu am folosit pâine de secară, peste care am picurat din belșug ulei de măsline extravirgin. Am pus apoi felii de mozzarella, sare de mare, felii de roșii și frunze de busuioc proaspăt. Am terminat sandvișul cu încă o felie de pâine, apoi l-am pus la grill (sau în aparatul de făcut sandviușuri), până când s-a prăjit pâinea, iar brânza din interior s-a încălzit și s-a înmuiat. Am încercat și cu telemea grasă, de oaie, care s-a topit la fel de frumos. Iar dacă sunteți carnivori înrăiți, așa, ca mine, puteți pune și niște prosciutto crudo. Dar ați strica tot farmecul roșiilor cu brânză. Sandvișul ăsta cald cu caprese e minunat de unul singur.

[singlepic id=602 w=620 h=440 float=center]

Aceasta postare a fost publicata pe Eva.ro in data de 17 august 2012.