O varianta diferita de cea clasica, insa mult mai savuroasa. Mai ales pentru cei carora le place ceapa. Da, de ce n-ar avea voie si ceapa intr-un gratin?
Oricum, e o cina nemaipomenita. Luati vreo 4 cartofi medii si o ceapa mare, alba. Curatati legumele si le taiati rondele. Cartofii ar trebui sa aiba 3-4 milimetri grosime. Le amestecati cu 200 de ml de smantana lichida (dulce) si doua linguri de smantana fermentata. Si… si… un cub de Magi. Compromisul meu in bucatarie. Stiu, n-ar trebui, dar e bun si nici nu vreau sa ma gandesc ce are in compozitie. 🙂 Eu am mai pus si putina sare de mare si piper proaspat macinat.
Puneti o jumatate din cantitate intr-o tava, apoi puneti cateva felii subtiri de mozzarella si completati cu restul de cartofi. Puneti tava in cuptorul incins si o lasati la foc mediu cam 30 de minute, pana se gratineaza si se rumeneste frumos.
Restul e tacere :).
Incercati asa ceva acasa!
Arata excelent! Renunta insa la cub :((((….poti sa obtii acelasi gust cu ierburi/legume uscate de tine sau cumparate. Pacat ! O sa incerc si eu reteta ta….fara cubul de Maggi 🙂
Dupa cum spuneam, e micul meu pacat :). asa, din cand in cand.