You know me, I’m a fool for mediterranean cuisine. Sau sa spun: you know me, I’m a fool, period. 😀
Da, sunt innebunita dupa tot ce-nseamna mare si soare, prin urmare legume, ierburi, ulei de masline, peste. Si cum am gasit niste rosii cherry absolut exceptionale – atat de bune incat azi am plecat mai devreme de la serviciu numai ca sa trec prin piata si sa mai cumpar – am facut niste bruschete. Alea plictisitor de clasice, ar spune unii, cu rosii, ulei de masline, usturoi (verde) si busuioc. Cea mai buna combinatie pentru bruschete, as zice eu.
Domnu’ Dinu a facut partea lui, adica a cumparat bagheta, iar eu am bagat-o in toaster. Intre timp am tocat rosiile destul de grosier, pentru ca voiam sa le simt cand musc, am tocat si niste usturoi verde si le-am amestecat pe toate cu sare si piper. Am picurat ulei de masline peste painea prajita, am pus rosiile cu usturoiul si am ornate cu busuioc tocat. Busuioc productie proprie, din jardiniera.
Am inceput bine seara. Sa vedem cum o voi termina 😀
Incercati asa ceva acasa!
Nush cum e cu usturoi verde, mie îmi plac cu usturoiul mai pregnant, cum ar fi să-l faci pastă și să-l amesteci și prin roșii, să freci un pic și pâinea cu el. Mai astept sa se faca rosiile alea bune si sa creasca busuiocul. Eu l-am plantat direct afara primavara asta si abia are cate patru frunzulite saracul. Mi-e mila sa-l jumulesc inca. Dar la partea cu dieta mediteraneana te sustin si te aprob 🙂
@ Dollo si eu faceam cu usturoi vechi, pisat bine si facut pasta cu ulei de masline, apoi intindeam pasta asta pe paine prajita. dar bruschetele astea au fost asa, mai paysanesti. oricum, am pus destul usturoi verde, nou, mai bine zis, ca deja era la stadiul de capatzana. numai ca aroma e mai putin pregnanta, dupa ce mananci. cat despre busuioc, al meu, pe masura ce-l jumulesc, creste si mai rau. sa vedem daca poate el creste cat pot io manca 😀