There’s no business like food business, mi-am spus in ziua in care am realizat ca as putea, la un moment dat in viata asta, cat mai curand, sper,:D, sa traiesc la propriu din ceea ce-mi iese din mana. Prin urmare, cu gandul la bistroul meu de vis, am facut primul pas. N-a fost un pas mic pentru om (adica eu :D), ci un fel de triplu salt, cu teorie, practica si examen, adica scoala de bucatari.
Asa ca de miercuri sunt bucatar cu acte in regula, dupa un examen absolvit cu 10 si felicitarile comisiei. Well… voi fi chef cu acte in regula atunci cand voi avea diploma, adica peste cateva zile.
Dupa ce am trecut prin proprietatile organoleptice ale carnii prospete, temperatura de pastrare a smantanii, reguli de frigere sau temperaturi de coacere la testul grila de 22 de intrebari, am cucerit audienta (profa, directoare si comisie) cu placinta mea chikenlicious . De data asta intr-o varianta imbunatatita.
Am folosit spanac din conserva, pe care l-am sotat in unt si l-am “innobilat” cu niste smantana, lasandu-l sa scada la foc mic. In umplutura de pui am adaugat, pe langa celelalte ingrediente, o cutie de mascarpone, care nu numai ca a facut-o mai fina, dar si mult mai gustoasa. In ceea ce priveste branza, am ales tot cheddar.
Ca a fost de nota 10 nu a spus doar comisia, ci si fanii “adevarați” care au mancat o parte din “examenul” meu. :).
bravo! si la ce temperatura zici ca se tine smantanta?
@ dan multumesc. ei zic, in cartile lor, ca la 0-6 grade, timp de 24-48 de ore.
io o tin in frigider, unde nu cred ca am chiar 0 grade.
in fine, detalii 🙂 la tine nu vine craciunul? 😀
Felicitari.
Sa ma chemi si pe mine cand inaugurezi bistroul. 🙂
@ lia merci. e o dorinta, deocamdata. dar ai grija ce-ti doresti, asa-i o vorba, nu?
VIn si eu la inaugurare!
Raluca, spune-mi si mie pot inlocui pieptul de pui cu piept de curcan? Sunt la faza in care nu mai suport carnea de pui. Habar nu am de ce…nu imi mai place nici mirosul, nici textura…
@ corina, cred ca da. mie nu mi se pare o diferenta mare de gust intre pieptul de pui si cel de curcan. in plus, pui si alte ingrediente si condimente…
@ corina, cred ca da. mie nu mi se pare o diferenta mare de gust intre pieptul de pui si cel de curcan. in plus, pui si alte ingrediente si condimente…
buna! felicitari pentru diploma. ma intereseaza sa urmez scoala de bucatari. te rog, imi poti spune unde ai studiat? multumesc frumos.
eliza
Buna,
Eu am facut cursurile la Eurodeal (http://www.cursuridecalificare.ro/cursuri-de-bucatari.php),
insa ai si alte optiuni: THR Group (http://www.thrgroup.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=13&Itemid=28) sau Horeca School http://www.horecaschool.ro/)
Buna ziua.
Ma gandesc sa fac si eu o scoala de bucatari si din ce am vazut pe net Eurodeal si THR sunt cele mai bine cotate.
Poti sa imi spui si mie te rog unde ai facut practica la Eurodeal?
Scoala asta chiar te’a invatat ceva?
Sau ai facut cursul doar pt ca aveai nevoie de o diploma si restul de cunostinte le aveai dinainte?
Multumesc
@ Razvan La Eurodeal practica se face la Rin Grand Hotel, acolo trimit ei cei mai multi elevi, dar am inteles ca mai colaboreaza si cu alte restaurante. Insa mie chiar imi era peste mana, plus ca programul meu de la job nu se “pupa” deloc cu cel de la rin. Asa ca mi-am gasit eu un restaurant pentru practica )unul destul de vechi, in Bucuresti). Cei de la Eurodeal sunt de acord cu asta, eventual daca le aduci si o hartie in sensul asta. Sincera sa fiu, stiam destule lucruri dinainte, insa si la scoala am invatat multe, pe partea de teorie, iar la restaurant am vrut sa fac si am facut practica pentru ca voiam sa ma “lovesc” de ceea ce se intampla cu-adevarat intr-o bucatarie profesionista. Lucru cu totul si cu totul diferit de ce gatesti tu acsa, pentru 10 – 15 persoane. Oricum, in meseria asta inveti tot timpul.
Cursurile teoretice sunt insa destul de “clasice”, daca pot sa le spun asa. dar te invata baza/esentialul.
Buna ziua.
Ma gandesc sa fac si eu o scoala de bucatari si din ce am vazut pe net Eurodeal si THR sunt cele mai bine cotate.
Poti sa imi spui si mie te rog unde ai facut practica la Eurodeal?
Scoala asta chiar te’a invatat ceva?
Sau ai facut cursul doar pt ca aveai nevoie de o diploma si restul de cunostinte le aveai dinainte?
Multumesc
@ Razvan La Eurodeal practica se face la Rin Grand Hotel, acolo trimit ei cei mai multi elevi, dar am inteles ca mai colaboreaza si cu alte restaurante. Insa mie chiar imi era peste mana, plus ca programul meu de la job nu se “pupa” deloc cu cel de la rin. Asa ca mi-am gasit eu un restaurant pentru practica )unul destul de vechi, in Bucuresti). Cei de la Eurodeal sunt de acord cu asta, eventual daca le aduci si o hartie in sensul asta. Sincera sa fiu, stiam destule lucruri dinainte, insa si la scoala am invatat multe, pe partea de teorie, iar la restaurant am vrut sa fac si am facut practica pentru ca voiam sa ma “lovesc” de ceea ce se intampla cu-adevarat intr-o bucatarie profesionista. Lucru cu totul si cu totul diferit de ce gatesti tu acsa, pentru 10 – 15 persoane. Oricum, in meseria asta inveti tot timpul.
Cursurile teoretice sunt insa destul de “clasice”, daca pot sa le spun asa. dar te invata baza/esentialul.