Nu-i așa că vă place să mâncați repede, bun și ieftin? Ei bine, vara e timpul perfect pentru așa ceva. În ultimii ani tot mai mulți români încep să conștientizeze, mai ales vara, că cea mai bună legumă e, de fapt, o legumă și nu porcul. Și e bine că, măcar pentru câteva luni, legumele au supremația.

Eu încerc să mă folosesc de legume cât mai mult, în feluri cât mai diferite, chiar dacă uneori mă îndepărtez destul de mult de destinația inițială a unora dintre ele. De exemplu, dacă majoritatea oamenilor preferă porumbul ăsta de vară fiert sau copt, eu l-am transformat în chiftele.

Da, porumbul de lapte e prin piețe și este perfect. Are boabele formate, însă sunt fragede, crocante, suculente. Așa că profitați acum de el, peste o lună de zile mie mi se pare deja prea „bătrân“.
[singlepic id=569 w=620 h=440 float=center]
Pentru chiftelele astea aveți nevoie de vreo 5-6 porumbi mari sau de vreo 8 știuleți mai mici. Îi curățați de frunze și de mătase, îi spălați, apoi, ținându-i vertical, tăiați boabele cu un cuțit. Formați apoi compoziția de chiftele din boabe de porumb, un ou, mărar tocat, 2-3 fire de ceapă verde tocată 1-2 linguri de făină și 2 linguri de cașcaval ras. Asezonați cu sare și piper. E important să folosiți boabe de porumb proaspăt și nu din acela congelat sau din conservă, pentru că porumbul proaspăt conține amidon, care va face chiftelele ușor crocante.
[singlepic id=568 w=620 h=440 float=center]
Formați chiftelele (trebuie să aveți mâinile umede) și le prăjiți în ulei încins, apoi le scoteți pe o hârtie absorbantă. Acompaniamentul perfect e o salată tzatziki, ușoară și răcoroasă. Însă o salată de castraveți cu oțet și ceapă sau o salsa picantă de roșii sunt la fel de bune.
[singlepic id=566 w=620 h=440 float=center]

Aceasta postare a fost publicata pe Eva.ro in data de 26 iunie 2012!