De cele mai multe ori comandam mancarea chinezeasca, insa uneori ma mai apuca pe mine exprimentatul in materie, asa cum s-a intamplat acum doua seri.

Rice noodles, adica taitei de orez, sunt o alternativa minunata la pastele clasice si, in plus, necesita doar 2-3 minute de fierbere. Chiar si mai putin daca preferati varianta “slim”, adica fidea de orez.

Well, pentru acesti noodles am purces la un melanj de multe chestii :D. N-am avut ulei chinezesc sau ulei de susan so I sticked to my lovely cretan olive oil, peste care am “aruncat”, atunci cand era bine incins, jumatate de piept de pui taiat cubulete si o punga de legume congelate “mix chinezesc pentru wok”. Parca asa se chema. Chiar daca wok-ul meu era de fapt o tigaie de teflon mai adanca.

Am calit legumele doar un pic, la foc mare.

(Chinezii se misca foarte repede in bucatarie, Bobby Chin de la Discovery Travel and Living chiar spunea bucataria asiatica e adevaratul fast-food. )

Apoi am inceput sa adaug diverse sosuri: de soia, sos de peste (desi asta e specific bucatariei thailandeze), sos iute, sos de chili cu usturoi, sare (foarte putina, pentru ca sosul de soia si cel de peste sunt foarte sarate), piper, ghimbir ras, o lingurita de zahar, o lingura de otet, cateva alune de pamant crude (adica neprajite), tocate mai mare.

Dupa cateva minut, totul era gata. Am turnat sosul peste noodles (fierti 2-3 minute in apa clocotita, apoi scursi), am mai presarat cateva alune tocate si asta a fost tot.

Taiteii de orez se gasesc la Mega Image, la fel si sosurile. La capitolul asta stau destul de bine si sunt aprovizionati 😀

By the way, iubesc sa mananc cu betisoare. Cred ca l-am invatat si pe Sori 🙂 Un pic 🙂