[singlepic id=340 w=620 h=440 float=center]
În afară de ciocolată, puține lucruri sunt atât de ciocolată pe lumea asta cum sunt crinkleșii. De fapt, sunt ciocolata-ntruchipată, care-ți intră direct în sânge odată ce-ai atins cu buzele suprafața pudrată, ai mușcat marginea sfărâmicioasă și-ai ajuns la miezul compact, moale și fondant din ciocolată.
Pentru o tavă, adică 12-14 crinckleși pe numărate – ceea ce ar însemna o cantitate suficientă pentru trei persoane rezonabile sau pentru una scăpată de la dezintoxicarea de ciocolată – aveți nevoie de 100 de grame de ciocolată neagră (75% – 85 % cacao) de bună calitate. O topiți la microunde sau la bain marie, după ce ați adăugat și 40 de grame de unt.

După ce s-au topit și răcit adăugați un ou întreg, 125 de grame de zahăr brun și mixați compoziția bine cu mixerul, până se întărește. La final adăugați 30 de grame de cacao de bună calitate și 30 de grame de făină de orez (sau amidon, dacă nu găsiți. Dar găsiți făină de orez pe la magazinele chinezești sau turcești/arăbești). Puneți și jumătate de linguriță de praf de copt, un praf de sare și semințe de vanilie. După ce ați omogenizat combinația, ar trebui s-o lăsați câteva ore la frigider, să se întărească. La mine a funcționat metoda speedy balconul. Adică în jumătate de oră făceam deja biluțe din aluat. Biluțe de mărimea unei cireșe pietroase, care se pervertesc printre prafuri de zahăr pudră și se pun într-o tavă cu hârtie de copt.

Se pun apoi în cuptorul bine încălzit și se lasă 9-10 minute la 170 de grade (foc mediu). După ce s-au copt se mai lasă 5 minute în cuptor, cu ușa deschisă, iar atunci când le mâncați trebuie să fie reci ca sufletul lui Grinch. Dar vă asigur că vor mirosi cu totul altfel :).

Această postare a fost publicată pe Eva.ro în data de 7 februarie 2012.