• 200 g unt (80% grăsime)
  • 2 ouă
  • linguri zahăr
  • 375 g făină
  • 150 g nuci măcinate
  • 100 g zahăr pudră, pentru ornat

Ei bine, dragii mei, vine o vreme în viață, când după festinuri urmează chinuri 🙂 .Glumesc. Au fost zile de răsfăț, iar acum au sosit unele în care salatele, iaurtul și ceaiurile sunt cel mai bun prieten al omului.

Așa că, dintr-o bucătărie cu miros de zahăr vanilat și multă căldură, privesc pomii grei de zăpădă prin geamurile aburite și vă mai scriu o rețetă a bunicii mele: cornulețe cu nucă.

Fragede, aromate, cu gust de copilărie în care iernile mele erau chiar și mai pline de zăpadă, cornulețele acestea sunt un mic dejun perfect. Sau modul în care să-țiî nchei ziua, împreună cu o cană fierbinte de ceai. Iar faptul că se fac extrem de ușor e un argument în plus.

Aveți nevoie de 200 de grame de unt (80% grăsime), 2 ouă și 5 linguri de zahăr. Untul trebuie să fie destul de moale (scos din frigider cu două ore înainte). Mixați ingredientele cu mixerul până ce obțineți o compoziție cremoasă. Adăugați 375 de grame de făină albă și 150 de grame de nuci măcinate și obțineți astfel un aluat compact, ușor de modelat, din care formați cornulețe în formă de U. 

Eu am modelat și astfel de cornulețe – doar de asta se cheamă cornulețe – dar am făcut și un fel de fursecuri pe care le-am tăiat cu diverse forme.

Puneți cornulețele în tăvi cu hârtie de copt și le puneți în cuptorul încălzit în prealabil. Le lăsați 25-30 de minute la foc mediu (180 de grade). Îmediat ce le scoateți din cuptor, cât sunt încă fierbinți, le acoperiți cu zahăr pudră (aderă mult mai bine când cornulețele sunt fierbinți).

Sunt bune și calde, dar devin mai frage a doua zi. Exact ca-n copilăria mea, cu geruri și nămeți.

Încercați așa ceva acasă!