Cred că nimeni nu apucă în cele trei zile de Paște să dea gata toate ouăle vopsite. La urma urmei, te plictisești ușor de un banal ou fiert. Dar cum noi nu aruncăm mâncarea niciodată, am câteva sugestii pentru ca banalul ou să devină cel puțin apetisant.

• Ouă umplute. Cea mai la îndemână soluție pentru a folosi ouăle de Paște, poate și cea mai ușoară. Pasați bine gălbenușurile, adăugați muștar și maioneză, sare și piper (aceasta este baza), apoi tot ceea ce vă trece prin cap: castraveciori murați sau măsline mărunțite, verdețuri (mărar, pătrunjel, ceapă verde), anșoa sau ton mărunțit, pate de ficat, smântână sau ketchup, cremă de brânză sau mascarpone, ciuperci călite și tocate etc.

• Salată de ou în stil mediteranean. Tăiați ouăle în sferturi, le asezonați cu sare, piper negru, ulei de măsline și suc de lămâie și verdeturi dupa preferinta.

• Salată de ouă americană: tocați ouăle cubulețe, adăugați maioneză și muștar de Dijon, sare și piper. Mâncați cu pâine de secară și frunze de salată verde.

• Ouă cu sos de smântână. Faceți un sos din 3-4 linguri de smântână fermentată, 3 linguri de smântână lichidă dulce, 2 linguri de ulei de măsline, sucul unei jumătăți de lămâi, piper alb, codițe de ceapă verde tocate. Puteți adăuga mărar verde. Cum sosul e elementul principal, nu vă rămâne decât să tăiați ouăle și să le mâncați, iar ridichile ar fi un acompaniament perfect la acest fel.

Guacamole on toast cu ou deasupra. Sau tartine cu guacamole si oua de prepelita si ceapa verde (eu vopsesc si oua de prepelita)

• Wrap, „kebap“, shaorma cu ouă, spuneți-i cum vreți. E fresh, e consistentă și e delicioasă. Așa că pe o lipie puneți un strat de maioneză sau de cremă de brânză. Eu am adăugat apoi un strat consistent de frunze de leurdă. Cu gustul lor subtil de usturoi verde merg perfect cu ouăle. Au urmat alte resturi de brânză (cheddar) și câteva măsline kalamata cărora le-am scos sâmburii (un pont: cumpărați întotdeauna măsline cu sâmburi, sunt mult mai gustoase, iar sâmburii pot fi scoși cu ușurință, nu e niciun efort). Am pus apoi câteva frunzulițe de mărar și codițe de ceapă verde și au urmat ouăle tăiate pe jumătate, sare și piper negru. Ce să vă mai spun, în combinație ar merge și niște muștar, frunze de salată verde, felii de ridichii sau de castraveți. Poate și câteva fileuri de anșoa. Sau câteva capere. Rulați apoi strâns lipia cu ou și o tăiați în jumătate. Va fi cu totul altceva decât banalul ou fiert. Și totul se rezolvă rapid, cu ingrediente pe care sigur le aveți în frigider. Pentru mine a fost chiar un prânz consistent.

Salata orientala.

• Puneți rondele de ou peste rondele de ridichi, iar deasupra salată de icre de știucă. De altfel, chiar dacă nu e Paștele, vă recomand să serviți icrele pe rondele de ou (în loc e pâine, sunt mult mai elegante și mai gustoase). Evident, pe rondelele de ou puteți pune maioneză, muștar cu boabe, cremă de brânză cu verdețuri.

Încercați așa ceva acasă & share if u care!