Sunt la jumătatea experimentului „Cum se trăiește cu 5 lei pe zi“, iar până acum am auzit în fiecare zi, de cel puțin câteva ori, întrebarea „Cum reziști?“. Bine, am avut și sugestii: mi s-a spus că pot să face economie totală dacă mănânc din tomberoane sau dacă mă duc la pomeni. Dar hai să vă povestesc cum a fost și ziua a patra.

În primul rând, m-am bucurat că am reușit să fac o nouă economie și să mai echilibrez puțin bugetul depășit în primele două zile. Probabil cel mai dificil lucru din acest experiment este să jonglezi cu banii și, cum spuneau unii cititorii, indicat este să faci toate cumpărăturile o dată. Am cumpărat cele mai multe provizii la începutul experimentului, pe altele a trebuit să le iau însă pe parcurs.

Însă duminică, în ziua a patra a experimentului „Cum se trăiește cu 5 lei pe zi“, n-am mai cumpărat nimic, ci am consumat din rezerve.

Petru că ieri am lucrat, nu mi-am mai permis să sar peste micul dejun, care a fost la fel ca cel din prima zi, adică o lipie cu puțin unt. Preț estimativ: 2,5 lei.

Pentru prânz am apelat iarăși la rezerve, așa că doar cina m-a solicitat puțin.

Și bine a făcut că nu m-a solicitat mai mult, după zece ore petrecute în redacție, duminică, nu mai aveam chiar toată creativitatea la mine :).

La prânz, Sorin a mâncat ultima porție din borșul de ștevie, iar eu am mâncat o pulpă cu cartofi prăjiți, adică jumătate din cina mea de sâmbătă, a treia zi a experimentului. Atât de frumoasă a fost ziua aia, cu bucurii atât de simple ca o plimbare prin parc și soare, cu bicicleta, încât nici nu prea mi-a stat gândul la mâncare.

Dar pentru cina din cea de-a patra zi am preparat unul dintre felurile pentru care chiar sunt recunoscută și știu că nu-s tocmai cea mai modestă când spun asta: hummus. Și o spun tocmai pentru că cei care au mâncat din hummusul meu (și-au mai mâncat hummus și-n multe alte părți, inclusiv la restaurante) spun că al meu este cel mai bun din București :).

Așa că hummus cu lipii a fost: o cutie de năut costă 3 lei, iar uleiul și condimentele au fost cele din dotare. Plus lipia, cina a costat 4 lei.

Concluzia zilei: Și astăzi am făcut o economie de 2,5 lei, iar adunată cu cea de ieri suma se ridică la 5 llei. Dar tot am o gaură în buget de 4,5 lei (din primele două zile). Cineva mă întreba de deserturi. Dacă voi reuși să redresez bugetul, poate încerc să improvizez ceva. Pentru că îmi dau seama că la această sumă un desert chiar e un lux. Și dacă îmi lipsește vreun aliment, acela e ciocolata. Măcar o pătrățica… 🙂