„This is the beginning of a beautiful friendship“, spunea Humphrey Bogart in „Casablanca“. Asta am zis și eu după ce-am combinat într-o lipie bucățele suculente și condimentate de piept de pui, sos curry (e redunant, curry inseamna, de fapt, sos) și legume proaspete. Da curry kebabul asta a fost ceva de vis și de speriat manierații, căci expresia „să te lingi pe degete“ a căpătat un nou sens și noi dimensiuni pentru mine.

Aveți nevoie de un piept de pui dezosat, pe care îl tăiați în cubulețe mici. Îl asezonați cu sare, piper, o linguriță de praf de curcuma (șofran indian), puțin praf de chili (boia iute), garam masala (2 lingurițe) și ulei de măsline. Toate condimentele astea au început să se găsească în multe magazine din România, în măcelăriile arăbești, pe diverse site-uri sau magazine specializate în condimente și produse exotice. De obicei, eu îmi fac propria garam masala (un amestec de diverse condimente ușor prăjite, râșnite și amestecate) dar v-ar lua cel puțin o zi să le găsiți pe toate, așa că, dacă nu sunteți un control freak ca mine, mai bine cumpărați direct gata făcută. Ce v-aș sfătui să NU faceți este să NU cumpărați acel praf curry ambalat în plicuri și vândut prin supermarketuri. Are coloranți, aditivi și E-uri nu prea are legătură cu o garam masala adevărată. Iar garam masala adevărată dă gustul de mâncare indiană adevărată.

So, marinați puiul o oră, apoi îl puneți la prăjit în ulei vegetal bine încins. În câteva minute deja sfârâie, așa că acoperiți vasul cu un capac și îl mai lăsați încă vreo 5 minute. La final puneți câteva linguri de smântână, ca să obțineți și sosul. Nu e tocmai un curry (acolo v-ar fi trebuit mult mai multe ingrediente, timp și răbdare), dar gustul e destul de asemănător.

Luați câteva lipii, le ungeți cu iaurt tare, puneți apoi bucățele de pui, sos, fâșii de salată verde și felii de castravete. Dar nu cred că ar strica niște felii de ridichi sau de roșii cherry. Puneți ce vă place, poate și fulgi de chili, mâncarea indiană nu e mâncare indiană dacă nu e iute. Le rulați și, evident, le mâncați. Asta e ce numesc eu fast food sănătos!
[singlepic id=365 w=620 h=440 float=center]
Aceasta postare a fost publicata pe Eva.ro in data de 23 martie 2012 si postata de mine from Paris, with love :).