M-a întrebat cineva de curând care e mâncarea mea preferată. N-am putut să alega una singură; e ca și cum ai avea vreo cinci copii și te-ar întreba cineva pe care îl iubești mai mult. Adevărul e că sunt puține mâncăruri sau alimente care-mi displac, dar aici pot să spun cu siguranță ce e pe primul loc: bamele. După o unică experiență în copilărie cu aceste legume care sunt un hibrid grotesc de ceva aspru și păros la exterior cu ceva bălos în interior, m-am lecuit pe viață.
Dar nu despre lucruri oribile vreau sa vorbesc, ci despre cele care-mi plac. Cum vă spuneam, nu pot acorda superlativul absolut vreunui fel de mâncare, dar pot spune care sunt trei dintre lucrurile care-mi plac cel mai mult: friptura de vită în sânge (de obicei antricot), spanacul (crud, gătit, sotat) și brânza de orice fel.
Cu ultima aproape că am o dependență și aș mânca-o cu orice. De fapt, cred că până acum am mâncat-o cu aproape orice. Mai am puțin și-o pun și în ciorbă. Iar cele mai ciudate combinații se dovedesc a fi inspirate și gustoase în final. Astăzi vă propun două: conopidă cu cremă de bânză și căpșune cu brânză cu mucegai.
In locul clasicei maioneze din conopida cu maioneză, care face mâncarea asta destul de grea, am folosit cremă de brânză și m-am îndrăgostit de combinația asta. Așa că fierbeți conopida în apă cu sare, o lăsați să se răcească apoi o amestecați cu orice cremă de brânză care vă place. O condimentați cu sare și piper, puteți pune și o lingură sau două de smântână și obțineți o salată gustoasă și mult mai light.
[singlepic id=508 w=620 h=440 float=center]
A doua combinație necesită și mai puțin efeort și e chiar de sezon: pâine de secară (e densă și ușor dulceagă) sau pâine cu semințe, orice brânză cu mucegai (gorgonzola, roquefort, camembert, brie) și felii de căpșune. Gustul sărat al brânzeturilor acestora se potrivește de minune cu cel dulceag și ușor acid al căpșunelor.
Aceasta postare a fost publicata pe Eva.ro in data de 11 mai 2012.