Sa-i spun placinta, sa-i spun tarta, sa-i spun (pseudo)sufleu? Ideea e ca e numai buna de cina chestia asta si e si foarte usor de preparat.

Trei dovlecei sau zucchini tineri se taie in felii subtiri de tot. Eu am o razatoare care ma ajuta sa fac chestia asta, dar se poate face si cu un cutit bine ascutit si, eventual, fara bucatzele de degete :D.

Pregatiti apoi un “aluat” care sa curga – un pic mai gros decat cel de clatite – din 2 oua, 100 de grame de smantana fermentata, 100 de grame de parmezan ras pe razatoarea mare si faina (chiar nu stiu cata, am pus din ochi 🙂 ). Asezonati cu sare si piper alb (cred ca merge si nucsoara macinata), adaugati dovleceii si ii omogenizati in amestec. Ii puneti apoi intr-o tava unsa cu unt si ii lasati la cuptor cam 20-30 de minute, la foc mediu.

Incercati asa ceva acasa!