• 1 pachet foitaj (800 g)
  • 1 borcan Nutella (400 g)
  • 4 banane
  • 1 ou
  • zahăr pudră, pentru decor

De multe ori sunt tentată să cumpăr (nu de foame, ci de poftă) tot felul de chestioare pline de calorii. Că știu (prea) bine maeștrii consumerismului cum să te-atragă cu vitrine pline și mirosuri îmbietoare. Dar cum unele astfel de locante de mall oferă calorioare la prețuri exagerate, uneori îmi fac „răul“ cu mâna mea, acasă, în loc să-l cumpăr de la ei.

Așa e și cu foitajele astea pufoase umplute cu Nutella și banane. Le mânânci, dai trei ture de cartier să scapi de aportul caloric și de sentimentul de vină, te-ntorci acasă, mai mănânci vreo două. You know, girl stuff :).

Ideea am pescuit-o de pe atotșiutorul Facebook, dar să-i dea Dumnezeu sănătate ăluia care-a avut-o (deși, dacă a continuat să mănânce chestii din astea mă-ndoiesc :)).

Așa că se ia un
foietaj de la magazin. Citiți eticheta, căutați unul care să nu fie chiar plin
de E-uri. Se ia și-un borcan de Nutella, sfânta Nutella. Și vreo două banane
bine copate.

Foitajul se taie în pătrate (latura de 8-10 centimetri) sau cercuri (diametru de 8-10 centimetri), iar în mijloc puneți o lingură de Nutella (ar fi indicat să fie tare, deci o țineți la frigider înainte) și 3-4 felii de banane. Ungeți apoi marginile pătratului de aluat cu ou bătut, îndoiți o parte peste alte și sigilați pachețelul. În continuare aveți două opțiuni: le prăjiți în baie de ulei sau le ungeți cu ouă bătut și le puneți la cuptor, într-o tavă cu hârtie de copt, la foc mediu (180 de grade), până se coc și se rumenesc. Eu am încercat ambele variante: în primul caz ies mai compacte, în al doilea mai pufoase, mai aerate. Totusi, some extra points pentru cele făcute cele la cuptor.

Când sunt gata, le pudrați cu zahăr și, dacă mai puteți, dați-le un mic răgaz să-și tragă sufletul și să se răcorească. Oricum ar fi, sunt un soi de pain au chocolat (și banane) perfect pentru micul dejun de leneveală, că tot vine weekend-ul.

Încercaț așa ceva acasă & share if u care!