Dupa cum va spuneam, nu ma dau in vant dupa bucataria germana. Sunt insa cateva feluri care-mi plac, iar varza asta e unul dintre ele, pe langa șnițel si niste wursti bine făcuți. Ideea e simpla, prepararea dureaza totusi cateva ore, dar produsul finit – mai exact combinatia asta sanatoasa mancata de copii de fuhrer 😀 – merita.
Am cumparat doua bucati de cap de piept de vita, good to the bone, as putea spune despre ele :). Am luat si un cotlet sanatos de vitel, tot cu os, iar oasele astea au lasat niste sucuri foarte gustoase in care s-a făcut molcom carnea.
Am condimentat vita cu salvie uscata dar si cu un amestec de condimente care continea printre altele ghimbir macinat, sare, boia, piper, coriandru macinat, maghiran. Am pus-o apoi intr-un vas de tuci, am pus o cescuta de vin si o cana de apa, am acoperit oala cu hartie de copt, i-am tras si un capac in cap sa fie cat mai etans totul, apoi am bagat-o la cuptor la foc mic vreo trei ore. Cu varza a fost mai simplu.
Am calit ceapa rosie tocata in ulei, am adaugat varza, am lasat-o sa se inmoaie un pic, apoi am pus marul taiat cubulete. Dupa 10 minute de suferinta la foc mic, i-am picurat putin otet din cidru (e mai light si usor dulceag) si i-am pus si o lingura de zahar, apoi am lasat-o sa fiarba incet pana a scazut toata zeama.
Ma grabesc sa termin sa termin de scris pentru ca tocmai am improspatat memoria glandelor mele salivare. 😀 Va mai spun doar ca am mâncat cat ai zice ein, zwei, drei , cu sos de hrean cu smantana si paine neagra cu nuci (cooming soon).
Ceea ce va dorim si dumneavoastra 😀
ce nu iti place anume din Bucätäria germanä ??
la varzä ai uitat sä bagi niste Cuisoare si sä dai si unpic de Gem de Zmeurä inäuntru.
Si Varza /Ceapa se cäleste definitiv in Unturä si nu in Ulei..
Sorry de criticä da asta este garantia pentru Rezultatul perfect..
Gourmand
despre bucataria germana am spus ca nu ma da pe spate, nu in sensul ca nu-mi place ceva, ci in sensul ca sunt putine felurile care imi plac cu-adevarat. daca ar fi sa-i gasesc niste “defecte”, as spune ca e lipsita de creativitate si rafinament, iar daca ar fi sa-i gasesc calitati as spune ca mancarea e satioasa si nepretentioasa.
nu ma supara critica, dimpotriva. intotdeauna inveti din asta. 🙂
despre bucataria germana am spus ca nu ma da pe spate, nu in sensul ca nu-mi place ceva, ci in sensul ca sunt putine felurile care imi plac cu-adevarat. daca ar fi sa-i gasesc niste “defecte”, as spune ca e lipsita de creativitate si rafinament, iar daca ar fi sa-i gasesc calitati as spune ca mancarea e satioasa si nepretentioasa.
nu ma supara critica, dimpotriva. intotdeauna inveti din asta. 🙂