• 250 g gnocchi proaspeți
  • 30 ml ulei de masline
  • Pentru sos
  • 3 roșii sau 200 g passata de roșii
  • 50 g unt
  • un praf de sare
  • 1/2 lingurita zahăr
  • Pentru decorat
  • 30 g ruccola
  • 50 g parmezan

Cu singuranță vă plac pastele. Eu n-am auzit pe cineva care să spună „Nu“, până acum. Și mie-mi plac foarte tare, mai ales cele proaspete, pe care le fac eu însămi, acasă. Evident, nu le gătesc și nu le mănânc foarte des. Cineva se întreba cum de nu se îngrașă italienii deși mănâncă zilnic paste. Din ce am observat eu, în Italia, paste nu înseamnă să-ți umpli farfuria, ci o lingură de paste, de multe ori în combinație cu multe legume/diverse sosuri.

Gnocchi, căci despre ei vreau să vă vorbesc azi, sunt niște paste pe bază de cartofi, așa, cam ca găluștele noastre cu cartofi, dar fără umplutură. Se mănâncă proaspeți și sunt delicioși.

De data aceasta nu i-am făcut, ci i-am cumpărat dintr-un supermarket.Și am mai făcut ceva atipic: nu i-am fiert, ci i-am prăjit. Am văzut asta într-o emisiune a Nigellei Lawson, o tipă foarte inteligentă și creativă, unul dintre chefii mei preferați.

Așa că am prăjit pastele gnocchi în puțin ulei de măsline, la focv moderat, pănă ce s-au rumenit. Chiar și așa, simpli, prăjiți sunt o gustare sau o garnitură excelentă (cum vă spuneam, sunt pe bază de cartofi).

Dar eu le-am făcut și un sos de roșii foarte simplu, dar deosebit. Am făcut piure în blender 3 roșii, le-am pus într-un vas pe aragaz, cu 50 de grame de unt (untul dă toată savoare), un praf de sare și un praf de zahăr și le-am lăsat să fiarbă la foc mic până ce au devenit un piure.

Ampus gnocchi în acest sos, am adăugat frunze de ruccola și parmezan și am obșinut unele dintre cele mai delicioase și deosebit paste. Altfel.

Încercați așa ceva acasă!