• 2 fructe de mango
  • 250 de ml de lapte condensat
  • 250 de grame de zahăr
  • 250 de grame de frișcă bătută
  • seminte de vanilie

Mai e un pic până la caniculă și prevăd o invazie de coduri care mai de care mai colorate. Așa că să ne pregătim, zic. Cu unul dintre dulciurile clasice din bucătăria indiană: înghețată de mango.

Indienii nu au multe deserturi, iar din alea puține, cele mai multe sunt cel puțin ciudate pentru gustul meu. Dar e suficient să fie unul foarte bun, vorba aia: „urma scapă turma“. Iar înghețata de mango nu numai că e delicioasă, dar se face și foarte ușor.

Aveți nevoie de două fructe de mango foarte bine coapte. Dacă sunt tari când le cumpărați (cel mai probabil), le țineți 4-5 zile în cămară sau într-un loc răcoros și întunecos și se vor coace. Trebuie să fie moi la atingere, atunci când apăsați coaja să rămână o urmă. Folosiți numai pulpa, pe care o puneți în blender și o mixați până devine piure.

Apoi aveți nevoie de 250 de ml de lapte condensat, 250 de grame de zahăr și 250 de grame de frișcă bătută. Le amestecați pe toate, adăugați piureul de mango și semințe de vanilie. Asta e tot, pentru această înghețată nu e nevoie de fierbere.

O strecurați apoi printr-o sită (ca să nu aveți surpriza să întâlniți vreo bucată mai mare de pulpă de mango – înghețata trebuie să fie foarte cremoasă), apoi o congelați câteva ore.

E minunată cu căpșune, mentă și un biscuit crocant.

Această postare a fost publicată pe Eva.ro în data de 11 iunie 2013.