“Asa ceva exista doar in mintea ta!”, am auzit in momentul in care am spus ca voi face inghetata prajita. Recunosc, I was pretty confused too, when I first heard about it, but five minutes later I decided I had to try it 😀
Reteta o am de aici, dar vine de aici. Thank u, ladies.
Mai aveam cozonac de la soacra-mea (intr-o stare mai mult decat acceptabila, tinand cont de faptul ca era de la Craciun), am cumparat inghetata de ciocolata si m-am pus pe treaba. Ca am avut ceva treaba. Intai cu “fauritul” bilutelor de inghetata, adica foarte repede, ca sa nu se topeasca materia prima. Sori was faster & more furious than me 🙂
Dupa ce bilutele au ajuns in congelator, am trecut la “fabricarea” muntelui de cozonac. Adica am curatat coaja si… rahatul 😀
Then I took the frozen balls 😀 si le-am invelit in miez de cozonac inmuiat in lapte amestecat cu esenta de rom. Tot repede, dar fara Sorin. )
Bilutele au mers din nou in congelator, cam o ora si jumatate.
Am facut un aluat de clatite, ceva mai gros decat cel obisnuit, am invelit bilutele cu o noua haina si le-am pus la prajit in ulei foarte incins. Cam 2-3 minute. Le-am ornat cu putina frisca facuta in casa et… voila.
Se mananca foarte repede, ca sa mai existe totusi o urma de inghetata solida :).
Bon apetit!
Nu’sh ce sa zic mai Raluca, da’ fizic este imposibil sa prajesti inghetata si sa apuci sa mananci rezultatul… imi suna a avatar asa, ‘ntelegi? Sa nu te prind cu vreo tentativa de CNA cu mine si comentariu’ meu!
pe Pandora mea totul este posibil 😛 sanziana, mai bine spui ca vrei sa mananci si tu si nu stii cum sa-mi zici :D:P
Nu’sh ce sa zic mai Raluca, da’ fizic este imposibil sa prajesti inghetata si sa apuci sa mananci rezultatul… imi suna a avatar asa, ‘ntelegi? Sa nu te prind cu vreo tentativa de CNA cu mine si comentariu’ meu!
pe Pandora mea totul este posibil 😛 sanziana, mai bine spui ca vrei sa mananci si tu si nu stii cum sa-mi zici :D:P
Mmmm….desertul meu preferat de la chinezesc:)
Eu nu stiam ca exista, pana acum cateva zile, desi mananc destul de des de la chinezesc. dar e foarte bun, indeed.
Mmmm….desertul meu preferat de la chinezesc:)
Eu nu stiam ca exista, pana acum cateva zile, desi mananc destul de des de la chinezesc. dar e foarte bun, indeed.
Da f buna,dar si greu de facut..logic ca nu refuz asa ceva:D
Pandora ta:))..super tare..imi place ideea
Da f buna,dar si greu de facut..logic ca nu refuz asa ceva:D
Pandora ta:))..super tare..imi place ideea
ideea nu e noua si nici prea… dificila
daca asezi bila de inghetata pe un fursec mai mare facut in casa, de preferinta, apoi acoperi totul cu bezea si dai la cuptor, iese gustos si foarte aratos… un fel de arici alb cu tepi maronii
Teo, banuiesc :), eu nu mai auzisem de reteta asta pana acum cateva zile, desi imi place sa cred ca am o cultura culinara. 🙂 insa tot timpul inveti ceva. nu e o reteta dificila, doar ca trebuie sa te misti destul de repede cand faci bilutele 🙂 si varianta ta cu bezea suna bine. banuiesc ca nu le lasi la cuptor decat cateva minute, altfel s-ar intampla ceva urat cu inghetata, nu? 🙂
ideea nu e noua si nici prea… dificila
daca asezi bila de inghetata pe un fursec mai mare facut in casa, de preferinta, apoi acoperi totul cu bezea si dai la cuptor, iese gustos si foarte aratos… un fel de arici alb cu tepi maronii
Teo, banuiesc :), eu nu mai auzisem de reteta asta pana acum cateva zile, desi imi place sa cred ca am o cultura culinara. 🙂 insa tot timpul inveti ceva. nu e o reteta dificila, doar ca trebuie sa te misti destul de repede cand faci bilutele 🙂 si varianta ta cu bezea suna bine. banuiesc ca nu le lasi la cuptor decat cateva minute, altfel s-ar intampla ceva urat cu inghetata, nu? 🙂