[singlepic id=303 w=620 h=440 float=center]
Cand inima ti se sparge-n mii de fluturi ce se lovesc frenetic de cosul pieptului, accelerand evadarea odata cu respiratia, sa fie iubire? Cand totul in jurul tau pare prins fara scapare intr-un vortex de claxoane si nervi, dar fericirea ta tipa mut, sa fie nebunie? Cand strazile slefuite de bocancii tai, privite prin sticla fumurie a ochelarilor, te atrag inca si inca, asa cum cadanele dansau drumul stapanului spre iatac, sa fie dependenta?
[singlepic id=308 w=620 h=440 float=center]
O mie și una de vieti as iubi mereu altfel apele și cerul Bosforului. Milioane de fețe are Istanbulul, frumoase asa cum doar le banuiesti pe fecioarele ascunse sub burka sau hâde ca o pictura de Goya. Si milioane de voci te insotesc pe apa sau pamant, amarnice ca ienicerii, mieroase ca femeile de ghiaur imblanzite cu bijuterii si cofeturi.
Istanbulul meu miroase a ceatza si a peste fript pe tablă, a moschei friguroase si a blana de pisici incinsa la soare, a greci „alunecosi“, deprinsi cu mestesugul negotului pe stradutele din Fanar, a alge si a mirodenii venite din Indii.
[singlepic id=306 w=620 h=440 float=center]
[singlepic id=305 w=620 h=440 float=center]
Povestile lui se tes astazi urban, peste temelii construite de sultani si Fatime. Caci nicaieri cele doua lumi nu se vor uri si iubi mai mult, legate pentru totdeauna, dar blestemate sa fie despartite pe veci, precum cele doua limbi de pamant spintecate de fasia de apa: Orientul si Occidentul.
[singlepic id=309 w=620 h=440 float=center]
Istanbulul meu e cea mai frumoasa poveste de iubire, amprentata pe suflet.
[singlepic id=307 w=620 h=440 float=center]
[singlepic id=304 w=620 h=440 float=center]

PS Maine va povestesc despre mancare :).