Nu cred ca exista desert mai usor de facut decat. Poate doar capsunele cu frisca, pentru ca nu trebuie coapte 🙂

So, luati niste mere – un mar de persoana – le taiati in jumatati si le scoateti cu un cutitas semintele. Le puneti intr-o tava, in cuptorul incins, cam 10 minute la foc mare si 15 minute la foc mic. Cred ca ar fi bine sa folositi niste hartie de copt, pentru ca merele lasa un sirop si se cam lipesc de tava.

Le scoateti, le lasati sa se raceasca si le ornati cu frisca. Ar fi bine sa faceti frisca mai dulce si mai vanilata, ca sa contrasteze cu merele, care sunt acrisoare. Noi ne-am limitat doar la miez, dar cred ca si coaja e comestibila. De fapt, in coaja fructelor se afla cele mai multe vitamine, spun expertii. Dar cred ca e un principiu care se aplica doar fructelor nepreparate 😀

Cred ca absolut oricine poate face asa ceva. Iar daca nu stiti sa faceti frisca, puteti sa cumparati. O sa va dau intr-o zi soon reteta mea de frisca. Sa nu va ganditi la frisca la plic or something like that. 🙂

Cred ca merele astea ar fi un desert foooarte racoros vara, scoase de la rece, eventual cu o lingura de inghetata de vanilie sau cu un topping de caramel. In varianta de toamna-iarna, cred ca merg pudrate cu niste scortisoara.

Incercati asa ceva acasa 🙂