Dacă în Paris vestele galbene strigă zilele astea „Jos Caviarul, sus kebabul!“ (adică bagă spaima-n burgheji, #cumarveni), hai să vorbesc și eu despre un trend bine îmbrățisat în România.  Microireburile. Microgreens și flori comestibile. Adică plante miniaturale. Dar cum esențele tari se țin în sticluțe mici, așa e și cu plăntuțele acestea: explodează de aromă și au un gust de peste 10 ori mai intens decât o plantă matură.

Am testat un kit cu microierburi de la Microgreens România și cu siguranță voi include câteva dintre ele în mod constant în alimentația noastră. Plăntuțele sunt atât de versatile, încât le puteți folosi în nenumărate feluri: de la un simplu ornament, până la cele mai savuroase preparate sărate și dulci. Despre ele vă voi povesti pe larg, într-un interviu cu reprezentanții Microgreens, însă până atunci vă las câteva sugestii din ce am preparat eu în weekendul trecut. Puteți comanda microierburi pe site-ul Microgreens, dar le găsiți la retailerii Selgros, Auchan și Metro.

 

Ou poșat pe turtă românească, cu ulei de ceapă verde și microierburi: floarea soarelui și chives

Lime meringue tart, cu infuzie de busuioc japonez

Tartar de avocado cu smântână fermentată, cu microierburi: coriandru și ridiche roșie

Salată românească de ridichi, castraveți și praz, cu ulei de mărar și microierburi: muștar verde, ridiche roșie, măcriș roșu.