Pentru ca m-a innebunit Sanziana cu musacaua pe care n-o mai prinde niciodata la restaurant (in sensul ca se termina, nu c-ar avea niscai picioare) si pentru ca afara ninge viscolit, iar verdeturile mele mai “hiberneaza” un pic… ghiciti ce-am gatit pentru cina?

Da, some more comfort food, fierbinte si “grea”, asa ca pentru Ziua de iarna a Femeii :D. Trebuia sa sarbatoresc cumva si cum altfel decat la cratitza 🙂 Anyway, nu ma victimizez, glumesc un pic, doar stiti cat imi place sa gatesc. Besides, in weekend dorm si mergem la Haveli 🙂

Eu am facut musacaua un pic mai spre Bolognese.

Adica am calit carnea tocata (cam 700 de grame de porc si vita) cu praz tocat si un morcov mare dat pe razatoare. In ulei de masline extravergine si nefiltrat, evident. Dupa ce s-au calit ele vreo 15 minute, am pus si niste rosii din conserva tocate marunt – cam o jumate de cutie de 450 de grame – sare de mare, piper verde proaspat macinat, maghiran uscat.

Dupa inca vreo 5 minute am scos cratita in balcon, la viscol :D, racit repede, bagat in casa, pus un ou crud, amestecat, gata. Oul crud e pentru ca umplutura sa se “lege” in timp ce se coace la cuptor si sa nu va treziti in farfurie cu un morman inestetic de carne tocata 🙂

Cat despre straturile intre care punem carnea tocata, aici depinde de gusturile fiecaruia: de la cartofi taiati rondele, putin prajiti in ulei, pana la dovlecei, vinete sau chiar felii de rosii, in stratul superior.

Eu am facut un fel de piure, de fapt, cartofi fierti, pasati grosier, amestecati cu putin de ulei de masline si un ou (din aceleasi motive ca mai sus). Into the oven for 10 min, la foc mare, apoi am batut doua oua cu o lingura de faina, putin lapte, cateva linguri de smantana si niste parmezan ras, sare, piper alb si nucsoara macinata and it went right on top. A stat la cuptor, la foc mediu spre mic, vreo 30 de minute, pana a ajuns rumen-aurie, ca un soare mieros de primavara… cand o mai fi si aia 🙂

Incercati asa ceva acasa!