Desertul despre care o să vă povestesc în continuare e unul păcătos. Pentru că ispita însăși se ascunde în miezul moale și fondant de ciocolată de sub crusta crocantă a unei negrese. Știu, mulți ar spune că negresele (oricare ar fi forma lor 😀 ) sunt ceva divin. Și, măcar în privința prăjiturii, trebuie să fiu de acord. Chiar dacă gustul divin ascunde păcatul multor calorii.

De fapt, negresa nu e doar un desert extraordinar. Pentru că dacă voi rezistați să nu terminați toată tava, rezistă și ea fără probleme mai multe zile, cam vreo trei-patru. Așa că e foarte bună și a doua zi, la micul dejun, alături de un pahar de lapte.

Aveți nevoie de jumătate de pachet de unt (100 de grame), 200 de grame de ciocolată neagră sau ciocolată amăruie (puteți folosi și ciocolată cu lapte dacă vă place mai mult), 2 ouă mari, 150 de grame de zahăr, 100 de grame de făină, un praf de copt, un praf de sare, semințe de vanilie, alune de pădure, alune caju, fulgi de ciocolată.

Topiți ciocolata tăiată în bucăți și untul într-un vas la bain marie. Adăugați zahărul, un praf de sare, semințele unei păstăi de vanilie și ouăle întregi amestecați cu mixerul sau cu un tel până sunt omogenizate complet. Puneți apoi făina cernută și praful de copt și încorporați-le cu o spatulă, iar la final alunele tocate grosier și fulgii de ciocolată. Puteți să lăsați negresa simplă sau să-i adăugați orice altceva vă place: stafide, merișoare, nuci etc. Turnați compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și o puneți în cuptorul încins, unde o lăsați 25-30 de minute la foc mediu (180 de grade).

Când e gata o scoateți din tavă cu tot cu hârtia de copt și o puneți pe un grătar unde o lăsați să se răcească măcar câteva minute înainte de a îndepărta hârtia de copt. V-aș sugera să o lăsați să se răcească total înainte să o tăiați.

Aceasta postare a fost publicata pe Eva.ro in data de 29 mai 2012!