[singlepic id=295 w=620 h=440 float=center]
Cu oamenii lui extrem de serviabili si prietenosi sau extrem de nesimtiti, cu soare, dar si cu un Bosfor invesmantat in ceata, cu mancarea lui dumnezeiasca, Istanbulul m-a fermecat din nou. O sa va povestesc in scurt timp despre doza mea de fericire de la Istanbul, insa pana atunci va las cu o povestioara putin mai veche, dintr-un sfarsit prea alb de ianuarie.
Duminică dimineața, înainte să plec la serviciu. În home-ul unde toate wall-urile prietenilor se-nfrățesc, ce-mi văd mie ochii? Niște minisufleuri umflate de indignare c-au fost sharuite cu status public.
Atât de bine arătau sufleurile alea cu boabe de muștar și ierburi, că imaginea lor m-a bântuit toată ziua. Și cum am idei puține și fixe, ghiciți ce-am făcut eu duminică seara, după ce-am venit de la job? Credeați că minisufleuri cu boabe de muștar și ierburi? Ei bine, nu. Minisufleuri cu brânză și ierburi. Bine, termenul sufleu e un pic relativ în povestea asta, n-au fost niște sufleuri ca la carte, pentru că mi-am permis să improvizez puțin.

Așa că am făcut mai întai un sos bechamel din 50 de grame de unt, 200 de ml de lapte rece, două linguri de faină și un praf de sare. Amestecate energic cu un tel de mamaligă (ca să evit cocoloașele), iar după ce amestecul a clocotit și s-a îngroșat, l-am lăsat să se răcească.

Apoi am adăugat un ou întreg (fără să bat albușul spumă, ca pentru un sufleu veritabil), 50 de grame de cașcaval ras, încă 50 de ml de lapte, două linguri de făină și un praf de praf de copt… cam jumătate de linguriță, să spun. Și, bineînțeles, ierburi uscate (din nou legale ): rozmarin, oregano și busuioc, cu accentul pe rozmarin. Cred că data viitoare încerc și cu măsline feliate.

Apoi am uns cu unt din belșug niște forme de brioșe (tăvițele alea în care faceți brioșe, doar că nu mai puneți formele de hârtie) și le-am umplut puțin mai mult de jumătate cu amestecul de mai sus. Care trebuie să „curgă“, să fie semilichid.

Am pus apoi tăvile în cuptorul bine încins și le-am lăsat la foc mediu (160-170 de grade) timp de 15-20 de minute, până se enervează sufleurile de-și ies din pepeni. Pardon, din forme!

Sunt bune reci, calde sau oricum :).
Aceasta postare a fost publicata pe Eva.ro in data de 31 ianuarie 2012.