• 1 cartof mare
  • 50 g bacon
  • 5 ouă
  • 20 ml ulei
  • sare, piper negru dupa
  • 1/2 lingurita curcuma (turmeric)
  • un praf de curry
  • 1/2 lingurita paprika iute

Dacă data trecută v-am adus aromele din India într-un biryani care poate încălzi și-o toamnă românească, astăzi voi face un fusion: între o „papară“ autohtonă și condimente exotice.

Să-i spun mic-dejun, m-ar certa bucureștenii. Aici micul dejun e de-a dreptul micuț și franțuzit, cu o cafea și un croissant. Să-i spun prânz, m-ar certa ardelenii obișnuiți cu munca și mâncarea îndestulătoare. Drept vă spun, ca o moldoveancă naturalizată în Capitală ce mă aflu, noi l-am mâncat pe la 11.00. Să-i spunem brunch? :).

Așadar, am pus la călit în ulei vegetal un catorf mare, tăiat cubulețe. La foc mic, să se păptrundă și să se rumenească, vreo10-15 minute. Apoi am adăugat niște bucățele sănătoase de bacon, dar o afumătură făcută în casă e și mai gustoasă, că tot se apropie sezonul ei. Le-am lăsat încă vreo 3-4 minute în tigaie, apoi am adăugat ouăle (de țară) bătute, vreo 5 bucăți. Iar de aici vine partea erxotică: am condimentat cu sare, piper negru, curcuma (turmeric) și-un praf de curry. Apoi și niște paprika. Omleta s-a făcut imediat (am vrut să fie mai moale, mai suculentă, nu prea rumenită).

Și pentru c-a fost masă sănătoasă, am pus lângă ea niște telemea sărată și veche de oaie, ceapă roșie și castraveți. Și, da, pentru mine, încă și mai multă paprika mărunțită.

Încercați așa ceva acasă!