• 200 g orez basmati sau jasmine
  • 400 ml apa
  • 1/4 lingurita sare
  • cateva picaturi ulei de masline
  • 2 oua
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura sos de stridii
  • 2-3 fie ceapa verde
  • 10 g unt
  • 20 ml ulei

Dupa cum spuneam, ceva vreme de acum inainte nu vom mai manca porc, asa ca intr-una din zile am facut o alta reteta light: orez cu ou. E foarte simplu, insa tot secretul sta in fierberea orezului. Metoda pe care am invatat-o de curand, e perfecta. 

Orez basmati, de obicei o cana de 200 de gr e o cantitate suficienta pentru doua persoane. Apa – dublul cantitatii de orez (o cana de orez – doua de apa, 2 cani de orez – 4 de apa and so on, bineinteles, masurati cu aceeasi cana :)).

Just a pinch of salt si 2 picaturi de ulei de masline.  Se fierb la foc mic-mic, cel mai mic-pitic, pe ochiul cel mai mic, intr-un vas acoperit. Se amesteca de doua-trei ori in timpul fierberii (aproximativ 20 de minute).

E orezul perfect, fie ca mai departe devine garnitura sau altceva. E expandat, pufos, absoarbe toata apa in timpul fierberii, nu se lipeste, nu mai trebuie scurs sau spalat. Se lasa la racit, ideal ar fi sa-l folositi in ziua urmatoare.

Intr-o tigaie antiaderenta puneti untul si uleiul, le incingeti, caliti un minut ceapa verde tocata, apoi orezul, pe care il rumeniti 3-4 minute. faceti un soi de loc liber in mijlocul tigaii, impingand orezul spre margini, spargeti acolo ouale si incepeti sa le incorporati treptat in orez. Puneti sosul de soia si pe cel de stridii, mai lasati vasul pe foc un minut si ornati la final cu codite de ceapa verde tocata.

E una dintre mancarurile cu care noi incepem Noul An.

Incercati asa ceva acasa!