Nu, nu e nicio exagerare. În viața mea nu am mâncat ouă mai bune, sub nicio altă formă. Această omletă (deși e impropriu spus omletă), aceste scrambled eggs sunt perfecte. În afară de ele, nu mai există alte ouă, îndrăznesc să spun.

Rețeta e inspirată de Gordon Ramsay. De fapt, nu e inspirată, e creația lui. Și uite d’asta există stelele Michelin pe lume. Pentru că oameni ca Gordon Ramsay știu să facă din lucrurile simple lucruri bune. Extraordinar de bune. Capodopere.

Iar asta păstrându-le simple, fără complicații inutile. Pentru o persoană sunt suficiente două ouă, însă puteți multiplica numărul lor în funcție de câți oameni sunt la masă. Așadar, două ouă întregi (adică nu bătute) se pun într-un vas nonaderent, v-aș sugera o crăticioară mai degrabă decât o tigaie. Nu trebuie să aibă o suprafață foarte mare, ci să aibă niște pereți mai înalți. Puneți și o lingură de unt. Foarte important, vasul trebuie să fie rece. Abia după ce ați pus ouăle și untul îl transferați pe aragaz, la foc mediu și începeți să amestecați cu o spatulă, ca să omogenizați amestecul. Aici e o dublă operație: ouăle se vor amesteca (atât între ele, cât și cu untul) și se vor găti în același timp.

Când compoziția începe să se închege, adăugați și o lingură de smântână. Amestecați în continuare până când compoziția e complet închegată, fermă și totuși moale. Ouăle astea își pierd toată savoarea dacă sunt gătite mai mult decât trebuie și se usucă, deci trebuie să rămână ușor suculente. Condimentați cu sare și piper negru proaspăt râșnit și puneți totul pe o felie de pâine. Nu vă voi garanta eu că e un mic dejun perfect și că sunt cele mai bune ouă din lume, pentru că pe ele e scris numele Gordon Ramsay.

[singlepic id=552 w=620 h=440 float=center]

Aceasta postare a fost publicata pe Eva.ro in data de 5 iunie 2012.