- 4-5 felii de pâine de casă
- 100 g untură por sau rață
- murături
- 4-5 căței usturoi
- un praf boia iute
- sare grunjoasă
- 1 ceapă roșie
Daca cineva ajunge pe blogul asta si n-a mancat asa ceva, sa iasa afara :). Felul asta de mancare e frate cu munteanul, ardeleanul, moldoveanul, chiar si cu ungurul, as spune :D. Iar daca turcii ne-ar mai fi cotropit un pic, cred ca-i converteam si pe ei :).
Cand n-are omul ce face intr-o seara de weekend – sau mai bine-zis cand se-ntoarce acasa ghiftuit de la Caru’ cu Bere – ia un “digestiv”. Ei bine, ce-am vazut eu la baietii astia de salivam pe taste mai rau ca Bianca la silicon? Paine prajita cu usturoi, untura si muraturi!
Ora 1.00 noaptea ar fi fost cea mai mica piedica in calea fericirii mele (noastre :)) si, cu toate ca in frigider m-asteptau doua borcane de untura (unul chiar cu untură de rață), iar in camara un bidon de muraturi, noi nu aveam paine!!!
M-am culcat cu gandul la painea prajita cu untura, m-am trezit cu gandul la ea, asa ca astazi asta am mancat si-a fost mai buna decat imi aduceam eu aminte. Paine prajita, fierbinte, frecata cu un catel de usturoi, care se “topeste” in felia rumenita, pe care o ungi apoi cu untura, o sarezi cu sare mare, grunjoasa, o presari cu boia iute sau dulce si-o mananci cu muraturi.
Sau pâine de casă, cu coaja crocantă, unsă cu un strat adevărat de untură de rață și presărată cu sare grunjoasă de mare.
Si abia astazi am inteles ce-nseamna sa te unga ceva la suflet 🙂
Drob de parizer sau ceapa al dente n-o sa fac, ca nu-s Kamikaze, da’ va raman vesnic recunoscatoare, baieti, pentru “smirghelul” de azi. Amin!
Încercați așa ceva acasă!
Wow, ce pofta mi-ai facut! Imi aduc aminte ca mancam asta, cand eram mica – era preferata mea, pe vremea cand conceptele de colesterol/nesanatos/ateroscleroza nu aveau nici un sens pentru mine.. happy times! 😀
Mi s-a facut o pofta nebuna – noroc ca am si eu un borcan de untura in frigider – ma dc sa-mi fac !!!
cam asa eram si eu sambata noaptea dupa ce am vazut filmuletul de la kamikaze, ei sunt “de vina”. dar ma bucur ca si eu ti-am deschis apetitul :P. pofta buna!
Stii Tu cu sigurantä cä Turcii nu sint convertiti ?? poate cä de aia au si plecat acasä , dupä ce au descoperit bunätatea asta. Si clar cä mänincä pe ascuns ca sä nu supere pe Allah :-))))
Combinatia asta este criminalä , cine se mai uitä la Colesterinä. Mincäm mai putin de altceva si ca Equilibru ne permitem asa bunätäti..
Super tare !!!
mi-am adus aminte si eu de vremurile in care imi ungeam cate o felie de paine de casa (uriasa)cu unsoare si mai presaram pe deasupra niste ceapa sau vreo rosie din gradina si mancam pe post de snack.:)
Acum ca am crescut si am un job mai static mananc “light” si ma uit cu jind la borcanul cu untura primit de acasa sau la bucata de slanina afumata.
Oricum painea prajita cu untura si frecata cu usturoi are un gust inegalabil, cred ca toata lumea care a gustat asa ceva poate sa confirme.
@ gurmand chiar m-ai facut sa rad. or manca, n-or manca turcii asa ceva, noi sa fim sanatosi si sa mai scapam la borcanul cu untura din cand in cand 😀
@ alina cum spuneam, noi sa fim sanatosi 🙂 e clar ca nu mananc in fiecare zi asa ceva, chiar trecusera ani de la ultimul “șmirghel”, cum ii spun baietii de la kamikaze, insa io cred ca mai mult rau iti faci daca te uiti cu jind. iti faci pofta si gata :). sau aproape gata, gata e dupa ce dai si doua ture de bloc sau de parc 😀
mi-am adus aminte si eu de vremurile in care imi ungeam cate o felie de paine de casa (uriasa)cu unsoare si mai presaram pe deasupra niste ceapa sau vreo rosie din gradina si mancam pe post de snack.:)
Acum ca am crescut si am un job mai static mananc “light” si ma uit cu jind la borcanul cu untura primit de acasa sau la bucata de slanina afumata.
Oricum painea prajita cu untura si frecata cu usturoi are un gust inegalabil, cred ca toata lumea care a gustat asa ceva poate sa confirme.
@ gurmand chiar m-ai facut sa rad. or manca, n-or manca turcii asa ceva, noi sa fim sanatosi si sa mai scapam la borcanul cu untura din cand in cand 😀
@ alina cum spuneam, noi sa fim sanatosi 🙂 e clar ca nu mananc in fiecare zi asa ceva, chiar trecusera ani de la ultimul “șmirghel”, cum ii spun baietii de la kamikaze, insa io cred ca mai mult rau iti faci daca te uiti cu jind. iti faci pofta si gata :). sau aproape gata, gata e dupa ce dai si doua ture de bloc sau de parc 😀