In meseria mea asta s-ar numi plagiat, insa painea asta e muuult mai usor de facut decat de scris, I’m not in the mood :), iar acest domn va explica detaliat si documentat ce trebuie sa faceti. Din cate vad, Dan a pornit o adevarata miscare pe internet si prin bucatarii cu painea asta si datorita lui am descoperit o reteta minunata. Iar eu am incercat vreo cateva feluri de paine la viata mea. 🙂

So, eu n-am facut altceva decat sa respect proportiile (mai putin la sare, unde am pus mai multa) si indicatiile si poate si pentru ca nu era prima data cand faceam paine mi s-a parut foarte usor, iar painea mi-a iesit din prima. Si din a doua, si din a treia… :).

 Singura “framantare” in toata treaba asta e ca de fiecare data trebuie sa astept 24 de ore pana cand aluatul isi face toate meandrele, meaning dospit destoinic 🙂

As nota o observatie: mi-a iesit mai buna cu faina 550 decat cu 650. Prima, pe care am gasit in Cora si care e o marca ungureasca (pe punga scrie Liszt, desi nu stiu ce legatura ar putea avea el cu faina :D), absoarbe apa mai bine, iar aluatul iese un pic mai tare.

Si gustul painii e un pic diferit, iar textura miezului e un pic umeda (si nu cruda), oricat de ciudat ar suna asta. Iar daca pana si mama-printesa-mofturoasa-care-simte-bobul-de-mazare-prin-noua-saltele a zis ca e foarte buna, inseamna ca, so far, this is The Bread! 🙂