• paste
  • un dovlecel
  • ulei de masline
  • pesto genovese
  • parmezan

Astăzi e simplu și bun. Foarte bun. Bun-bun-bun: paste cu pesto și dovlecei. Despre pesto v-am mai povestit. Sunt diverse variante, dar eu am preferat-o de data aceasta pe cea clasică: pesto genovese cu busuioc.

În timp ce am preparat pesto-ul, am fiert și pastele, paste lungi, linguine. Linguinele sunt ca niște spaghete ușor turtite, de altfel, în italiană, linguina înseamnă limbuță 🙂 .

Odată ce-ați terminat cu pastele și cu pesto-ul, mai aveți cam două minute până să vă înfruptați. Nu trebuie decât să luați un dovecel tânăr, din care feliați cu peelerul de legume felii subțiri, pe lungimea dovlecelului. Le presărați cu sare și piper și le unduiți fix 30 de secunde în ulei de măsline încins, într-o tigaie, cât să se aromatizeze, dar să rămână totuși al dente.

Puneți apoi feliile de dovlecei peste paste, turnați și sosul pesto, amestecând linguinele. Dacă renunțați și la parmezanul din pesto, este o cină perfectă pentru o zi de post. Dar dacă vă abateți de la cele sfinte, atunci cu siguranță vă va tenta parmezanul ras din belșug peste paste. Iar pentru vară, vă propun varianta îmbunțtățită și taraneasca a acestor paste.

[singlepic id=722 w=620 h=440 float=center]

Această postare a fost publicată pe Eva.ro în data de 26 martie 2013!