• 4 felii de pepene rosu
  • 2 piersici
  • 100 gr de telemea sau feta
  • frunze de cimbru si menta
  • otet balsamic

În multe bucătării din lume combinația dulce-sărat e ceva obișnuit. La noi nu tocmai, deși, treptat, oamenii încep să testeze diverse lucruri. Eu combin de multe ori aceste gusturi, dar combinația despre care vreau să vă vorbesc astăzi e o descoperire recentă. Am testat-o întâmplător și mi-a plăcut la nebunie.

Este vorba de pepene roșu și piersici la grătar cu brânză sărată (feta sau telemea de oaie) și cu oțet balsamic. Anul acesta am mâncat, numai până acum, mai mulți pepeni decât în ultimii trei ani la un loc. De fiecare dată simpli și reci din frigider. Și, ori m-am specializat eu în cumpăratul harbujilor, ori e o recoltă specială, dar au fost extraordinar de dulci și de gustoși  toți cei pe care i-am cumpărat. În multe seri cina noastră a constat doar în pepene sau doar în fructe, dar într-o zi am vrut un pic mai mult.

Știu, multă lume mănâncă pepenele roșu cu pâine. Dar am aflat de curând că pepenele cu brânză nu-i nici el tocmai o ciudățenie în annumite zone ale țării. Așa că am căsăpit un sfert de pepene crocant și zemos. Am luat și două piersici, le-am tăiat în jumătăți, le-am uns cu foarte puțin ulei de măsline, cât să prindă o peliculă fină, apoi le-am pus pe grătar, cât să se înmoaie puțin.

Apoi, într-o farfurie, am pus pepene rece, piersici calde, am sfărâmat telemea de oaie și am stropit totul cu cremă de oțet balsamic (o găsiți în mai multe hipermarketuri, la raioanele cu produse exotice). Apoi am adăugat frunzulițe de mentă și de cimbru verde.

Sunt toate contrastele în farfuria asta: dulce-sărat-acrișor, crocant-moale, rece-cald. Ce-ți poți dori mai mult?