• Pentru blat:
  • 700 g conopidă proaspătă
  • 1 lgț sare
  • 1 praf de piper
  • 1 ou
  • 1 lingură ulei de măsline
  • Pentru topping
  • 250 g passata de roșii
  • 3 linguri ulei măsline
  • Busuioc verde sau uscat, după gust
  • 1 praf sare
  • ½ linguriță zahăr
  • 150 g gouda (emmentaler, cașcaval, tilsit, chedar sau altă brânză care se topește)

When in my (dark) keto days, când aș ucide pentru carbohidrați, am câteva subtitute care mă ajută să depășesc momentul fără victime colaterale :). Una dintre ele este o pizza extraordinar de bună și sățioasă, cu blat de conopidă.

Minipizzetele asta nu doar că-s bune, dar și arată bine, așa că party on, indiferent că se-ntâmplă s-aveți musafiri poftiți sau nepoftiți.

 

Mărunțiți conopida într-un blender până capătă dimensiunile bobului de orez. O sărați și o puneți într-un vas, la microunde, 2 minute. O lăsați la răcit, apoi o stoarceți într-un prosop sau tifon până elimină toată apa. Adăugați uleiul de măsline, oul și piperul și amestecați.

Întindeți într-o tavă cu hârtie de copt mici blaturi, cu diametru de 7-8 centimetri și grosimea de aproximativ un centimetru grosime. Dați tava la cuptor timp de 8-10 minute, la 180 ºC.

Într-o tigaie antiaderentă puneți uleiul de măsline, passata, busuiocul, sarea și zahărul și le lăsați să fiarbă ușor, timp de 5 minute. Scoateți blaturile de conopidă din cuptor, puneți pe fiecare una-două linguri de sos de roșii, brânză rasă și mai dați la cuptor încă 5 minute, pentru gratinare.

Evident, puteți folosi și alte toppinguri, dar eu prefer să nu încarc foarte tare aceste pizzete.

Încercați așa ceva acasă!