Ca sa nu mai risc sa am din nou comentarii cu tenta de sechele-din-copilarie-de-la-abuzatorii-culinari-de-copii :D, am sa postez o reteta aproape necunoscuta in Romania: pui cu mascarpone si roshii cherry.

And for all my fans outhere, comentati-ma, comentati-ma, comentati-ma 🙂 .

Doi piepti de pui cu piele si os se spala si se usuca bine. Pe sub piele le bagati niste mascarpone, ii condimentati cu sare de mare si piper, apoi ii tavaliti printr-un amestec de pesmet si seminte de pin macinate bine in blender. Puteti sa amestecati si branza mascarpone cu seminte de pin macinate si sa ungeti puiul cu acest amestec.

Cum e o reteta italiana, bineinteles ca cei doi piepti se pun intr-o tava unsa cu ulei de masline extravirgin, apoi se baga la cuptor 30 de minute.

In the meantime, faceti un sos din  smantana amestecata cu parmezan ras, sare si piper alb, pe care il turnati peste pui, moment in care puneti in tava si cateva rosii cherry intregi. Il lasati sa se rumeneasca si asta e tot.

Sosul e delicios si va lasa mai multe optiuni pentru garnitura. Dar eu cred ca niste tagliatele fierte si amestecate cu putin unt sau pur si simplu niste paine taraneasca, bine rumenita, cu coaja groasa, reprezinta alegerea ideala. 🙂

Incercati asa ceva acasa!