• 500-600 gr piept de pui (cu os sau fara)
  • o lingura de mustar de Dijon
  • 200 ml smantana lichda pt gatit (15-20% grasime)
  • cateva ciuperci champignon brune (200-300 gr)
  • sare, piper
  • o legatura de tarhon verde

După weekend-ul care tocmai s-a încheiat, mi-am promis un lucru: că nu mai calc niciodată în piață sâmbăta. Decât să simt vreo 15 cărucioare târâte exact peste picioarele mele, vreo zece coate în burtă și vreo câteva babe furioase, mai bine stau nemâncată. Că legume din supermarket, no way, Jose.

Totuși, ceva bun a ielit din tortura mea obișnuită de sâmbătă. Mai exact, tarhon proaspăt, un dintre ierburile aromatice preferate.

Iar tarhonul acesta a salvat un piept de pui de la a deveni o friptură jalnică și banală, transformându-l într-un savuroasă si aromată. El, muștarul și smântâna.

Luați un piept de pui cu os și îl tăiați în jumătate, pe lung. Un piept, doi, trei, câți doriți. E mai suculent pieptul cu os, dar puteti folosi si piept dezosat sau piept de curcan, sau chiar pulpe. Îi condimentați ncu sare și piper, apoi il ungeți peste tot cu putin unt si cu muștar (de Dijon, am folosit eu).

Puneți bucățile de pui într-o tavă fără nimic altceva, acoperiți tava cu folie de aluminiu și o puneți în cuptorul încins, la foc mediu (180 de grade), timp de 30-40 de minute. Îndepărtați apoi folia și adăugati (la un piept de pui) 150-200 de ml de smântână lichidă, dulce, cateva ciuperci brune proaspete, taiate felii si lasati tava in cuptor inca 15 minute la foc mare (220 de grade), pana până se rumenește puiul. Smânta se va contopi cu puiul și muștarul și va deveni un sos cremos, catifelat, La final, mult, mult tarhon prospat tocat.

Puiul va fi crocant la exterior, dar suculent în interior. Și ca garnitură ar fi perfect un piure sau un orez brun, fiert cu un, dar e minunat si ca fel de stine statator.

Incercati asa ceva acasa!