• 4 lipii medii
  • 200 de grame de spanac congelat
  • 8-10 ciuperci medii
  • 50 de ml de smantana lichida
  • unt
  • sare, piper
  • branza cu mucegai (gorgonzola, regina blue, roquefort etc)

V-am mai spus că mi se întâmplă de uneori să ajung acasă și să mă uit în frigider ca mâța-n calendar. Știu, aș putea merge până la colțul străzii să cumpăr o shaorma cu de toate. Sau sa comand o pizza. Nu spun că asta nu se întâmplă de două-trei ori pe an. Dar de cele mai multe ori prefer să mă joc cu ce am prin frigider și chiar ies niște improvizații gustoase.

Ca aseară, când am trecut pe fast-food. Nu, nu din ăla procesat și cumpărat, ci fast-food adevărat, cum îi spun eu: mâncare sănătoasă care se face aproape imediat. Așa că din lipii, spanac, ciuperci și brânză cu mucegai am încropit o quesadilla.

Despre quesadilla v-am mai povestit. Brânza e ingredientul principal, care le va „lega“ pe celelalte. Un alt ingredient aproape nelipsit din quesadilla e fasolea, însă, cum vă spuneam, a trebuit să mă descurc cu ce aveam prin frigider, iar eu în frigider aveam spanac congelat și ciuperci proaspete.

Am călit în puțin unt vreo 10 minute. L-am condimentat cu sare și piper, i-am pus și 50 de ml de smântână lichidă, dulce, și l-am lăsat pe foc până a scăzut și-a devenit cremos. Am călit și ciupercile tăiate felii în puțin unt până s-au rumenit ușor. Am pus spanacul pe o lipie, am pus multă brânză cu mucegai sfărâmată în bucăți mari peste el, ciuperci, iar peste ciuperci o altă lipie. Apoi repetat operația cu celelalte lipii, apoi am pus totul în cuptor doar câteva minute, cât să se topească brânza. Aveți grijă, doar 3-4 minute, altfel riscați ca lipiile, mai ales cea de deasupra, să se usuce.

Puteți folosi alt tip de brânză dacă nu vă place cea cu mucegai: cașcaval, cheddar, emmentaler, gouda, o brânză care să se topească, totuși. Puteți condimenta cu mai mult piper, fulgi de ardei iute sau sos Tabasco, dacă vă place mâncarea picantă. E bună oricum. Cladă să fie. Și multă 🙂 .

[singlepic id=699 w=620 h=440 float=center]

Aceasta postare a fost publicata pe Eva.ro in data de 18 ianuarie 2013.