Sunt diverse explicații mai mult sau mai puțin fanteziste despre acest must have al ultimilor ani, respecat, pare-se, chiar și de acei solitari neadaptați, millennials by their names: consumul (i)rațional de pește în noapte de Anul Nou. Eu nu-mi amintesc această tradiție din vremea când eram copil, dar, nah, e posibil să fi trăit într-un univers paralel, adică în Moldova :). Nu mi-a plăcut niciodată bulucirea gregară și alinierea la tradiții, dar îmi place peștele, așa că mai jos urmează un “potpuriu” al câtorva rețete/idei de gen. “Pentru că ne place mâncarea și ambientul”, cum spunea o doamnă prezentă la celebrele vanghelioane de tristă amintire.

Lipie/tortilla cu cremă de brânză (orice tartinabil din comerț, ca să nu ne mai complicăm), somon afumat, suc de lămâie, felii subțiri de castravete și frunze din diverse ierburi legale. Se rulează, evident, într-un soi de shaorma #bravoaistil.

Scordolea cu raci, de pe vremea când era bunica fată. The truth is that stuff is daaaamn good. Puteți încerca și cu creveți tiger sau cum ori fi ei.

Tartar de somon afumat cu roșii

Salată cu somon afumat, măr, ceapă roșie și maioneză

Amuse-bouche cu brânză de capră cu verdețuri și icre roșii sau negre

Tartine cu cremă de brânză cu mărar și somon afumat pe felii de castravete

Salată cu macrou afumat

Acestea fiind prezentate, vă doresc spor(t) prin magazine la proba împins căruciorul și ajuns primul la casă :). Dar merită.

Și Anul Nou să vă prindă ca… peștele în apă, aș spune :). La mulți ani!

Și… încercați așa ceva acasă!